Kysnuté koláčiky s jablkovým krémom

Recept Kysnuté koláčiky s jablkovým krémom

Pridal: moj sladky svet, 12.11.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

500 ghladká múka
2 ksvajce
200 ml (vlažné)mlieko
1 kockadroždie
100 gcukor
120 mlolej
štipkasoľ

Jablkový krém:

3 - 4 ksjablká
4 PLcukor
škorica
45 g (alebo Zlatý klas)maizena

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Pripravíme si kysnuté koláčiky:
  1. Droždie roztopíme v mlieku a spolu s ostatnými surovinami vymiešame hladké cesto.

  2. Necháme kysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.

  3. Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy (napr. hrnčekom).

  4. Necháme ešte 20 minút podkysnúť na plechu, do stredu dáme trochu krému a upečieme.

Jablkový krém:

  1. Ošúpané a nakrájané jablká zalejeme vodou, pridáme cukor a škoricu a krátko povaríme.

  2. Rozmixujeme ich.

  3. Bude nám treba 400 ml rozmixovaných jabĺk.

  4. Pridáme k nim maizenu a uvaríme hustý krém.

Alternatíva: namiesto jablkovej plnky môžeme použiť tvaroh vymiešaný s cukrom a škoricou alebo lekvár.

Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť