NajRecept.sk Dezerty Kysnuté koláčiky s jablkovým krémom
Kysnuté koláčiky s jablkovým krémom
Recept Kysnuté koláčiky s jablkovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   12.11.2013

Kysnuté koláčiky s jablkovým krémom

Suroviny
500 g
hladká múka
2 ks
vajce
200 ml (vlažné)
mlieko
1 kocka
droždie
100 g
cukor
120 ml
olej
štipka
soľ

Jablkový krém:

3 - 4 ks
jablká
4 PL
cukor
škorica
45 g (alebo Zlatý klas)
maizena
Postup receptu
Vytlačiť
Pripravíme si kysnuté koláčiky:
  1. Droždie roztopíme v mlieku a spolu s ostatnými surovinami vymiešame hladké cesto.

  2. Necháme kysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.

  3. Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy (napr. hrnčekom).

  4. Necháme ešte 20 minút podkysnúť na plechu, do stredu dáme trochu krému a upečieme.

Jablkový krém:

  1. Ošúpané a nakrájané jablká zalejeme vodou, pridáme cukor a škoricu a krátko povaríme.

  2. Rozmixujeme ich.

  3. Bude nám treba 400 ml rozmixovaných jabĺk.

  4. Pridáme k nim maizenu a uvaríme hustý krém.

Alternatíva: namiesto jablkovej plnky môžeme použiť tvaroh vymiešaný s cukrom a škoricou alebo lekvár.

Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár