Kysnuté koláčiky s jablkovým krémom

Kysnuté koláčiky s jablkovým krémom

By 12. novembra 2013

Ingredients

Instructions

Pripravíme si kysnuté koláčiky:

  1. Droždie roztopíme v mlieku a spolu s ostatnými surovinami vymiešame hladké cesto.

  2. Necháme kysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.

  3. Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy (napr. hrnčekom).

  4. Necháme ešte 20 minút podkysnúť na plechu, do stredu dáme trochu krému a upečieme.

Jablkový krém:

  1. Ošúpané a nakrájané jablká zalejeme vodou, pridáme cukor a škoricu a krátko povaríme.

  2. Rozmixujeme ich.

  3. Bude nám treba 400 ml rozmixovaných jabĺk.

  4. Pridáme k nim maizenu a uvaríme hustý krém.

Alternatíva: namiesto jablkovej plnky môžeme použiť tvaroh vymiešaný s cukrom a škoricou alebo lekvár.

Dobrú chuť!

KYSNUTÉ KOLÁČIKY S JABLKOVÝM KRÉMOM

Print

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *