Gulab Jamun

Recept Gulab Jamun

Pridal: Angiebakes, 10.11.2013

Kategorie: Sladké jedlá, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Predstavujem vám tradičný indický dezert. Tieto malé vyprážané šišky som pripravila na prosbu môjho milovaného, keďže on cestuje po celom svete a vždy príde za mnou, že tam a tam jedol to a ono a či mu to nepripravím aj doma, lebo mu veľmi chutilo. Tak bolo aj v prípade týchto sladkých guličiek :) Keďže ani ja nie som profík, prvú várku som spálila na uhoľ (keďže nezvyknem vyprážať – neodhadla som teplotu oleja akosi!), ale druhý pokus už bol super. Mne vyšlo z tejto dávky 13 menších guličiek.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Angiebakes, 10.11.2013

Kategorie: Sladké jedlá, Dezerty

SUROVINY

120 ml (teplé)mlieko
130 gsušené mlieko
25 ghladká múka
30 g (rozpustené)maslo
1 KLkypriaci prášok Dr. Oetker
1/2 KLmletý kardamón
6 g (mleté)mandle
6 g (mleté) môžeme vynechaťpistácie

Sirup:

250 gkryštálový cukor
210 mlvoda
1 KLmletý kardamón
5 ml (ak nemáme tak vynecháme)ružová voa

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv si pripravíme sirup - do menšieho hrnca nalejeme vodu, cukor, kardamon a ružovú vodu. Premiešame a necháme zovrieť, potom odstavíme.
  2. V mise zmiešame sušené mlieko, múku, kardamon a kypriaci prášok.
  3. Primiešame mleté mandle a pistácie a nakoniec prilejeme teplé mlieko a maslo.
  4. Vypracujeme cesto a necháme odpočinúť na pol hodinu (potom sa bude oveľa lepšie formovať).
  5. Veľkú panvicu naplníme cca 1 litrom oleja, necháme pomaličky zohriať.
  6. Z cesta formuje malé guličky (pri vyprážaní sa zväčšia) a keď je už olej jemne horúci, uložíme guličky do panvice na cca 5 min, pokiaľ nezačnú plávať na oleji.
  7. Potom zvýšime teplotu a vyprážame ich do zlatista.
  8. Vyberieme na papierový obrúsok a necháme troška vychladnúť.
  9. Uložíme ich do hrnca so sirupom a necháme zohriať na miernom ohni cca 5 minút aby guličky dobre vsali sirup.
  10. Podávame ešte teplé.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť