Gulab Jamun

Gulab Jamun

By 10. novembra 2013

Predstavujem vám tradičný indický dezert.

Tieto malé vyprážané šišky som pripravila na prosbu môjho milovaného, keďže on cestuje po celom svete a vždy príde za mnou, že tam a tam jedol to a ono a či mu to nepripravím aj doma, lebo mu veľmi chutilo. Tak bolo aj v prípade týchto sladkých guličiek 🙂

Keďže ani ja nie som profík, prvú várku som spálila na uhoľ (keďže nezvyknem vyprážať – neodhadla som teplotu oleja akosi!), ale druhý pokus už bol super.

 

Mne vyšlo z tejto dávky 13 menších guličiek.

Ingredients

Instructions

  1. Najprv si pripravíme sirup - do menšieho hrnca nalejeme vodu, cukor, kardamon a ružovú vodu.

    Premiešame a necháme zovrieť, potom odstavíme.

  2. V mise zmiešame sušené mlieko, múku, kardamon a kypriaci prášok.
  3. Primiešame mleté mandle a pistácie a nakoniec prilejeme teplé mlieko a maslo.
  4. Vypracujeme cesto a necháme odpočinúť na pol hodinu (potom sa bude oveľa lepšie formovať).
  5. Veľkú panvicu naplníme cca 1 litrom oleja, necháme pomaličky zohriať.
  6. Z cesta formuje malé guličky (pri vyprážaní sa zväčšia) a keď je už olej jemne horúci, uložíme guličky do panvice na cca 5 min, pokiaľ nezačnú plávať na oleji.
  7. Potom zvýšime teplotu a vyprážame ich do zlatista.
  8. Vyberieme na papierový obrúsok a necháme troška vychladnúť.
  9. Uložíme ich do hrnca so sirupom a necháme zohriať na miernom ohni cca 5 minút aby guličky dobre vsali sirup.
  10. Podávame ešte teplé.

Gulab Jamun

Print

Zbožňujem piecť sladké koláčiky od výmyslu sveta.. Môj blog vznikol ako inšpirácia pre mojich priateľov aj neznámych ľudí, ktorí rovnako ako ja majú radi sladké dobroty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *