Grilovaná polenta so sušenými paradajkami, pórom a volským okom

Recept Grilovaná polenta so sušenými paradajkami, pórom a volským okom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 2.11.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

250 g (instantná vám ušetrí čas)polenta
150 gsušené paradajky
olivový olej
kúsok maslo
soľ
mleté čierne korenie
1 veľký kus (aj zelená časť)pór
2 PLsójová omáčka
cca 1 cmzázvor
3 strúčikycesnak
podľa počtu osôbvajce
tenké pásiky - nemusí byťslaninka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Instantnú polentu si uvaríme podľa návodu na obale, ale ak by náhodou nebol návod na obale tak postup je nasledovný:

    Do hrnca si dáme variť 1,2 l vody, keď začne vrieť tak postupne prisypeme 250 g instantnej polenty.

    Plameň zoslabíme, po celý čas miešame. Instatná polenta je hotová za 3 minúty.

  2. Do uvarenej polenty pridáme nakrájané sušené paradajky (aj trošku oleja z nich), trochu olivového oleja, kúsok masla, osolíme a opepríme.

  3. Dobre premiešame a vylejeme do menšieho pekáča vystlaného papierom na pečenie.

  4. Necháme vychladnúť a stuhnúť (trvá to asi hodinku).

  5. Cesnak si nakrájame na plátky.

  6. Nastrúhame si zázvor a obe prísady hodíme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom (panvicu majte na miernom ohni).

  7. Pridáme nakrájaný pór, trošku zosilíme plameň a restujeme pokiaľ pór trocha zmäkne.

  8. Potom pridáme sójovú omáčku, v krátkosti prehrejeme a odstavíme.

  9. Vychladnutú a stuhnutú polentu si nakrájame na kocky (alebo akýkoľvek iný tvar) a opečieme do zlatista z oboch strán na panvici s dvoma lyžicami olivového oleja.

  10. Urobíme si volské oko, tak aby žĺtko bolo tekuté a opražíme si plátky slaninky.

  11. Na tanier dáme polentu, na ňu pór, volské oko a slaninky.

  12. Ozdobíme pažítkou alebo žeruchou.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť