Fotorecept | Rebarborový koláč

Fotorecept | Rebarborový koláč

Pridal: MadeWithLove, 4.11.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

O použití rebarbory v mojej kuchyni som doteraz iba fantazírovala. Nikdy predtým som ju ani len neochutnala. Avšak mala som pocit, že som dôverne poznala jej chuť. Počula som o nej z každej strany a zahanbene som mlčala lebo som nemala ani tušenie o čom je reč. A tak napokon prišiel jej deň. REBARBOROVÝ DEŇ. V deň keď som sa rozhodla upiecť tento koláč som nemala ani najmenšiu chuť piecť. Bola som podráždená, unavená a bez nálady. Nohy a kríže som si necítila a hlava mi išla prasknúť. Ale aj tak som sa pustila do pečenia. Potrebovala som nový pôst. Najskôr to bol pre mňa iba pôst. Ale potom keď som si sadla ku knihe a pustila do koláča...Všetko zmizlo, žiadna bolesť, únava či nervy. Bola som unesená..!!! Och, priatelia. Konečne som ochutnala tú úžasne sladko-kyslú rebarboru a už teraz posadnuto hladám ďalší recept na jej využitie..:)

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 4.11.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

240 g (1 cm kúsky)rebarbora
300 g cukor
115 g (izbovej teploty)maslo
3 ksvajce
1 čl / 2 ČL ( alebo vanilkový extrakt)vanilková pasta
75 g kyslá smotana
1/3 člsoľ
190 g (preosiata)hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Do panvice si dáme rebarboru a 1/4 pohára cukru, ktorá sa nám skaramelizuje a zmäkne do cca 5 minút. Avšak je dôležité aby sa nám z nej nestala kaša čiže pri miešaní si dávajte BACHA aby ste ju nepomačkali varechou.
  3. V miske si pomocou elektrického mixéra zmiešame zvyšok cukru a maslo.
  4. Po jednom pridáme vajíčka.
  5. Napokon si vmiešame kyslú smotanu a vanilkovú pastu alebo vanilkový extrakt a soľ.
  6. Opatrne si vmiešame múku a napokon si pomocou varechy vmiešame rebarboru a jej šťavu (opatrne).
  7. Cesto si prelejeme do vopred vymastenej formy a povrch koláča si posypeme 1 PL cukru.
  8. Dáme piecť na 45-55 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť