Čokoládový koláč so sušeným ovocím

Recept Čokoládový koláč so sušeným ovocím

Pridal: Zuzka, 9.11.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak, po záplave jablkových koláčov tu mám niečo pre čokoholikov. Horká čokoláda v kombinácií so sušenými slivkami vie v takéto sychravé dni naozaj pohladiť na duši.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 9.11.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

pokrájané na kúsky (napr. slivky, brusnice) 180-200 g sušené ovocie
50 mlrum
50g (nakrájané na kocky)maslo
2 PLkakao
(70) 100 g %čokoláda
110 g hnedý cukor
4 pLkryštálový cukor
4bielka
80 g hladká múka
1 KLškorica
kyslá smotana
na posypanievanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušené ovocie pokrájané na kúsky som zaliala rumom na 30 minút.
  2. Do menšieho hrnca som dala kakao, rozlámanú čokoládu na kúsky, maslo a 110g hnedého cukru.
  3. Zaliala som to so 100 ml vriacej vody a nad malým plameňom som zmes zohrievala, kým sa všetko neroztopilo a nespojilo v krásnu kakaovú "polievočku".
  4. Bielky som vyšľahala do skorotuha a postupne som pridala po jednej lyžici cukru (na jedno bielko jedna lyžica).
  5. Navrch som preosiala múku so škoricou.Bez práškového cukru.
  6. Zmes som opatrne premiešala.
  7. Nakoniec som pridala vychladnutú kakaovú hmotu.
  8. Tu som dávala pozor, zmes som prilievala po 4-5 lyžiciach, a všetko som riadne premiešala do bielkov.
  9. Cesto som vyliala do tortovej vymastenej formy.
  10. Navrch som poukladala sušené ovocie (odkvapkané od rumu).
  11. Pri 175 stupňoch som koláč piekla 40 minút.
  12. Podávala som vychladnuté s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom.
Koláč je sám o sebe tuhšieho charakteru, slivky a brusnice mu tam dodávajú správnu šťavu a je tak chutne horký. Naozaj sa oplatí investovať do dobrej čokolády a kakaa. Koláč je z kuchárskej knihy edície Apetit "Koláče".  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť