Churros s čokoládou

Pridal: MadeWithLove, 1.11.2013
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Churros sú španielské doughnuts, ktoré sú veľmi populárne. Snáď každý pozná Nigellu Lawson, podľa ktorej som pripravila tieto churros. Pamätám si keď ich pripravovala a mne túžobne tiekli slinky. Vedela som, že ich budem musieť pripraviť ak chcem mať opäť niekedy pokojný život :-) Po práci som rýchlo vbehla do kuchyne a pustila sa do ich prípravy. Čokoláda k nim je famózna a tak pokiaľ máte nejakú obľúbenú (biela, hnedá, horká či mliečna) nebojte sa ju použiť :-) V anglicky hovoriacich krajinách známa zmes múky ako self raising sa pripraví zmiešaním 200g hladkej múky + 1 KL prášku do pečiva alebo je možné kúpiť ju v sieti Tesco.
FOTKA OD VÁS
Pridal: MadeWithLove, 1.11.2013
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
90 gkrupicový cukor
1 PLškorica
325 ghladká múka
1 CLprášok do pečiva
soľ
olivový olej
slnečnicový olej
Self rasing múka:
200 ghladká múka
1 KLprášok do pečiva
Čokoládová omáčka
200 g (nasekaná na väčšie kúsky)horká čokoláda
50 g (nasekaná na väčšie kúsky)mliečna čokoláda
2 PL (alebo med)Golden syrup
300 mlsladká smotana
- Obe múky si preosejeme do misky so soľou a v strede si urobíme jamku.
- V ďalšej miske si zmiešame olivový olej a 450 ml vriacej vody.
- Pridáme do múky a pomocou vidličky zmiešame. Cesto bude veľmi lepkavé.
- Necháme ho odpočinúť 10 minút.
- Olej si zohrejeme v hrnci.
- Cesto naplníme do striekacieho sáčku (najlepšie by bolo, ak by bol so stredne veľkou hviezdicovou trubičkou) a vytláčame do oleja.
- Na veľkosti v podstate nezáleží, všetko je iba na vás :) Avšak do hrnca vytlačte maximálne 3 naraz, inak sa vám zlepia.
- Varíme ich 3-4 min.
- Vyberieme, necháme odkvapkať a obalíme v (škorica+cukor) škoricovom cukre.
- Všetky prísady si dáme do hrnca a miešame až kým sa nám nerozpustia.
KOMENTÁRE K RECEPTU