Broskyňový Cobbler

Recept Broskyňový Cobbler

Pridal: MadeWithLove, 6.11.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes vám chcem predstaviť úžasný koláčik. Cobbler je ovocný koláč, ktorý pochádza z Ameriky. Ja osobne som použila broskyne ale je iba na vás aké ovocie použijete. A môžem povedať, že som celkom milo prekvapená. Koláč bol chutný a veľmi rýchlo sa zaradil do môjho osobného zoznamu koláčov, ktoré plánujem ešte niekedy zopakovať:) (rada experimentujem a preto sa u nás len máločo opakuje)

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 6.11.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

8 ksbroskyne
1/2 poháracukor
1 1/4hladká múka
2 PL (na broskyne)hladká múka
85 g (nakrájané na kocky)maslo
1 ČLprášok do pečenia
2/3 pohárasladká smotana
1/4 ČLsoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na 180°C.

  2. Broskyne si dáme do horúcej vody na 1-2 minúty až pokiaľ sa nám šupka bude dať krásne odlúpiť.

  3. Nakrájame na mesiačiky.

  4. Pridáme 1/4 pohára cukru a 2 PL múky.

  5. Premiešame a dáme do pekáča.

  6. Múku, cukor, prášok na pečenie, soľ a maslo si dáme do kuch. robota a dobre zamiešame až pokiaľ vznikne tzv. mrvenicka.

  7. Počas mixovania si pomaly pridáme smotanu. Cesto bude jemnučké a vláčne.

  8. Pomocou PL si urobíme na broskyniach kôpky z cesta 1-2 cm od seba vzdialené.

  9. Dáme piecť na 50-60 min. až do krásnej zlatavo hnedej farby.

  10. Môžme servírovať s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť