NajRecept.sk Dezerty Broskyňový Cobbler
Broskyňový Cobbler
Recept Broskyňový Cobbler
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   6.11.2013

Broskyňový Cobbler

Dnes vám chcem predstaviť úžasný koláčik. Cobbler je ovocný koláč, ktorý pochádza z Ameriky. Ja osobne som použila broskyne ale je iba na vás aké ovocie použijete. A môžem povedať, že som celkom milo prekvapená. Koláč bol chutný a veľmi rýchlo sa zaradil do môjho osobného zoznamu koláčov, ktoré plánujem ešte niekedy zopakovať:) (rada experimentujem a preto sa u nás len máločo opakuje)

Suroviny
8 ks
broskyne
1/2 pohára
cukor
1 1/4
hladká múka
2 PL (na broskyne)
hladká múka
85 g (nakrájané na kocky)
maslo
1 ČL
prášok do pečenia
2/3 pohára
sladká smotana
1/4 ČL
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejeme na 180°C.

  2. Broskyne si dáme do horúcej vody na 1-2 minúty až pokiaľ sa nám šupka bude dať krásne odlúpiť.

  3. Nakrájame na mesiačiky.

  4. Pridáme 1/4 pohára cukru a 2 PL múky.

  5. Premiešame a dáme do pekáča.

  6. Múku, cukor, prášok na pečenie, soľ a maslo si dáme do kuch. robota a dobre zamiešame až pokiaľ vznikne tzv. mrvenicka.

  7. Počas mixovania si pomaly pridáme smotanu. Cesto bude jemnučké a vláčne.

  8. Pomocou PL si urobíme na broskyniach kôpky z cesta 1-2 cm od seba vzdialené.

  9. Dáme piecť na 50-60 min. až do krásnej zlatavo hnedej farby.

  10. Môžme servírovať s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár