Apple pie – jablkový koláč

Apple pie – jablkový koláč

By 6. novembra 2013

Ingredients

Instructions

  1. Prísady na cesto zmiešame a vypracujeme vláčne cesto.

  2. Rozdelíme na polovice.

  3. Formu na koláč si vymastíme, polovicu cesta rozvaľkáme na väčší priemer formy a formu ním vyložíme tak, aby cesto ľahko presahovalo okraje.

  4. Okraj cesta potrieme vajíčkom.

  5. Dno prepichneme niekoľkokrát vidličkou.

  6. Prísady na plnku zmiešame a vložíme dovnútra koláča tak, aby množstvo zodpovedalo objemu formy, tj. aby bol horný okraj formy zarovnaný až po vrch.

  7. Rozvaľkáme druhú polovicu cesta na priemer formy a zakryjeme koláč.

  8. Okraje zlepíme, vrchnú vrstvu poprepichujeme vidličkou alebo na pár miestach prerežeme.

  9. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme cca 30 min pri 180 ˚ C, kým cesto nie je ružové.

  10. Pre ozvláštnenie alebo pre slávnostné príležitosti z druhej polovice cesta vykrajujeme tvary, napríklad hviezdičky, kvietky a rovnomerne nimi poukladáme vrch koláča tak, aby sa čiastočne prekrývali.

Print

Jedlo je rozkoš, ktorá nás neopúšťa, keď nás opustia všetky iné rozkoše.


Môj blog: www.mnamkovo.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *