V osolenej vriacej vode si predvaríme cannelloni. Varíme ich veľmi kratučko, rýchlo zmäknú a keďže ich budeme plniť, potrebujeme aby držali tvar.
Medzitým si pripravíme plnku:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme špenát, povaríme, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme podľa chuti a odstavíme.
Do vychladenej zmesi potom primiešame ricottu zmiešanú s parmezánom.
V druhej nádobe zmiešame lúpané paradajky s nakrájanou čerstvou bazalkou, osolíme, okoreníme.
Scedené a vychladnuté cannelloni naplníme špenátovo - ricottovou zmesou pomocou čajovej lyžičky.
Naplnené cannelloni poukladáme do vymastenej zapekacej misky vedľa seba, prelejeme paradajkovou omáčkou tak aby boli celé zaliate a posypeme strúhaným parmezánom.
Pečieme pri teplote 220 °C 15-20 minút.
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste