Zapekané cannelloni so špenátom a ricottou

Recept Zapekané cannelloni so špenátom a ricottou

Pridal: Just Delicious, 30.10.2013

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

300 gšpenátové pyré
250 gsyr ricotta
3 PL (strúhaný)parmezán
1 strúčikcesnak
1 menší kuscibuľa

Omáčka:

400 glúpané krájané paradajky
čerstvábazalka
mleté čierne korenie
soľ

Ďalej:

na posypanieparmezán
na vymazanie zapekacej misyolivový olej
cestoviny Canelloni

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V osolenej vriacej vode si predvaríme cannelloni. Varíme ich veľmi kratučko, rýchlo zmäknú a keďže ich budeme plniť, potrebujeme aby držali tvar.

  2. Medzitým si pripravíme plnku:

  3.  

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme špenát, povaríme, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme podľa chuti a odstavíme.

  4. Do vychladenej zmesi potom primiešame ricottu zmiešanú s parmezánom.

  5. V druhej nádobe zmiešame lúpané paradajky s nakrájanou čerstvou bazalkou, osolíme, okoreníme.

  6. Scedené a vychladnuté cannelloni naplníme špenátovo - ricottovou zmesou pomocou čajovej lyžičky.

  7. Naplnené cannelloni poukladáme do vymastenej zapekacej misky vedľa seba, prelejeme paradajkovou omáčkou tak aby boli celé zaliate a posypeme strúhaným parmezánom.

  8. Pečieme pri teplote 220 °C 15-20 minút.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť