Talianske vianočné sušienky - biscotti

Recept Talianske vianočné sušienky - biscotti

Pridal: mnamkovo, 22.10.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vianočné sušienky, talianske biscotti, sú najlepšie namáčané do dezertného vína -napríklad slamového, portského, Marsala, vin santo ... Ostatne, môžete ho darovať k nim!

FOTKA OD VÁS

Pridal: mnamkovo, 22.10.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

350 g + na podsypaniehladká múka
2 KLkypriaci prášok
1 KLškorica
1/2 KLmleté nové korenie
štipkamuškátový kvet
250 gsvetlý trstinový cukor
3 ks (vyšľahané)vajce
z 1 ksnastrúhaná pomarančová kôra
85 ghrozienka
85 gkandizované čerešne
50 g (lúpané, nesolené)mandle

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejte na 170 ° C.

  2. V mise premiešajte múku, kypriaci prášok, korenie a cukor.

  3. Pridajte vajcia, pomarančovú kôru, a akonáhle sa cesto začne spájať, spracujte ho rukami na pracovnej ploche poprášené múkou.

  4. Keď je hmota hladká a pružná, pridajte do nej ovocie a orechy.

  5. Rozdeľte cesto na štvrtiny a z každej vytvorte asi 30 cm dlhý valček.

  6. Vždy dva valčeky položte na plechy vyložené papierom na pečenie, dostatočne ďaleko od seba.

  7. Pečte 25-30 minút, až cesto spevní, ale stále je ešte bledé.

  8. Vyberte a nechajte pár minút chladnúť na mriežke, až sa dá valček uchopiť rukou.

  9. Rúru stlmte na 130 ° C.

  10. Pomocou vrúbkovaného noža na chleba z valčekov šikmo krájajte centimeter hrubé plátky. (V tejto podobe ich môžete dať na tácku a zamraziť a potom uchovať vo vzduchotesnej nádobe až dva mesiace.)

  11. Kolieska rozložte na plechy vyložené papierom na pečenie a pečte ďalších 15 minút dozlatista (mrazené potrebujú 20 minút pečenia).

  12. Nechajte úplne vychladnúť. V uzavretej nádobe vydržia až jeden mesiac.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť