Vianočné sušienky, talianske biscotti, sú najlepšie namáčané do dezertného vína -napríklad slamového, portského, Marsala, vin santo ... Ostatne, môžete ho darovať k nim!
Rúru predhrejte na 170 ° C.
V mise premiešajte múku, kypriaci prášok, korenie a cukor.
Pridajte vajcia, pomarančovú kôru, a akonáhle sa cesto začne spájať, spracujte ho rukami na pracovnej ploche poprášené múkou.
Keď je hmota hladká a pružná, pridajte do nej ovocie a orechy.
Rozdeľte cesto na štvrtiny a z každej vytvorte asi 30 cm dlhý valček.
Vždy dva valčeky položte na plechy vyložené papierom na pečenie, dostatočne ďaleko od seba.
Pečte 25-30 minút, až cesto spevní, ale stále je ešte bledé.
Vyberte a nechajte pár minút chladnúť na mriežke, až sa dá valček uchopiť rukou.
Rúru stlmte na 130 ° C.
Pomocou vrúbkovaného noža na chleba z valčekov šikmo krájajte centimeter hrubé plátky. (V tejto podobe ich môžete dať na tácku a zamraziť a potom uchovať vo vzduchotesnej nádobe až dva mesiace.)
Kolieska rozložte na plechy vyložené papierom na pečenie a pečte ďalších 15 minút dozlatista (mrazené potrebujú 20 minút pečenia).
Nechajte úplne vychladnúť. V uzavretej nádobe vydržia až jeden mesiac.
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste