NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Talianske vianočné sušienky - biscotti
Talianske vianočné sušienky - biscotti
Recept Talianske vianočné sušienky - biscotti
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
mnamkovo    ·   22.10.2013

Talianske vianočné sušienky - biscotti

Vianočné sušienky, talianske biscotti, sú najlepšie namáčané do dezertného vína -napríklad slamového, portského, Marsala, vin santo ... Ostatne, môžete ho darovať k nim!

Suroviny
350 g + na podsypanie
hladká múka
2 KL
kypriaci prášok
1 KL
škorica
1/2 KL
mleté nové korenie
štipka
muškátový kvet
250 g
svetlý trstinový cukor
3 ks (vyšľahané)
vajce
z 1 ks
nastrúhaná pomarančová kôra
85 g
hrozienka
85 g
kandizované čerešne
50 g (lúpané, nesolené)
mandle
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejte na 170 ° C.

  2. V mise premiešajte múku, kypriaci prášok, korenie a cukor.

  3. Pridajte vajcia, pomarančovú kôru, a akonáhle sa cesto začne spájať, spracujte ho rukami na pracovnej ploche poprášené múkou.

  4. Keď je hmota hladká a pružná, pridajte do nej ovocie a orechy.

  5. Rozdeľte cesto na štvrtiny a z každej vytvorte asi 30 cm dlhý valček.

  6. Vždy dva valčeky položte na plechy vyložené papierom na pečenie, dostatočne ďaleko od seba.

  7. Pečte 25-30 minút, až cesto spevní, ale stále je ešte bledé.

  8. Vyberte a nechajte pár minút chladnúť na mriežke, až sa dá valček uchopiť rukou.

  9. Rúru stlmte na 130 ° C.

  10. Pomocou vrúbkovaného noža na chleba z valčekov šikmo krájajte centimeter hrubé plátky. (V tejto podobe ich môžete dať na tácku a zamraziť a potom uchovať vo vzduchotesnej nádobe až dva mesiace.)

  11. Kolieska rozložte na plechy vyložené papierom na pečenie a pečte ďalších 15 minút dozlatista (mrazené potrebujú 20 minút pečenia).

  12. Nechajte úplne vychladnúť. V uzavretej nádobe vydržia až jeden mesiac.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár