Špaldové srdiečka zliepané slivkovým lekvárom

Recept Špaldové srdiečka zliepané slivkovým lekvárom

Pridal: human-brute, 18.10.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce, Veľká Noc

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Moja babka je skvelá kuchárka. V džemoch nemá konkurenciu. Môj najoľúbenejší je jej jahodový s veľkými kúskami jahôd. Nepohrdnem ani čučoriedkovým či marhuľovým. Dnes som si však zvolila hustý slivkový lekvár na ktorý sa mi v posledné dni zbiehali slinky. Pripravila som z neho takéto drobné pečivo ktoré je vhodné k poobednajšiemu čajíku alebo ako zdravšia alternatíva sladkého ktorú pribalíte svojmu dieťaťu do školy namiesto keksíkov plných éčok a umelých prísad. Tak isto sa blížia veľkonočné sviatky a tento recept môžete zaradiť medzi zdravšie pečivko ktoré vyložíte na tácku pre vašich šibačov. Možností je veľa a chuť skvelé. Tak šup, uviažte si zásterku okolo pása a hor sa do miesenia :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: human-brute, 18.10.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce, Veľká Noc

SUROVINY

400 gšpaldová múka
300 grastlinný margarín Alsan
100 g ( rozomelte na prášok, alebo použite práškový cukor biely)trstinový cukor
citrónová kôra
slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy, dôkladne premiesime v rukách a necháme do ďalšieho dňa odležať v chladničke (v prípade že cesto bude príliš "tvrdé" a nebude sadať rozmiešať môžete použiť kvapku sójového mlieka po upečení bude pečivo krehkejšie)
  2. Cesto si následne vyvaľkáme a vykrajovačkami povykrajujeme chcené tvary.
  3. Plech si vyložíme papierom na pečenie, povykrajované tvary naň uložíme a dáme piecť asi na 180-200 °C (každá trúba pečie inak) na cca 8-10 minút. Pozor je nutné pečivo si kontrolovať až kým sa upečie do zlatista.
  4. Po vychladnutí natrieme slivkovým lekvárom. Najlepšie domácim. Pozor v niektorých kupovaných sa nachádza E120 - karmín živočíšneho pôvodu.
  5. Pečivo pozliepame dokopy a podávame. Dobrú chuť!
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť