Škoricové muffiny plnené Nutellou

Recept Škoricové muffiny plnené Nutellou

Pridal: Angiebakes, 13.10.2013

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Úžasná kombinácia, čo viac dodať.. názov a fotka (a chuť) hovoria za všetko. Z tejto dávky mi vyšlo 8 kusov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Angiebakes, 13.10.2013

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

SUROVINY

180 ghladká múka
110 gmlieko
100 gcukor kryštálový
65 gmaslo
1 ksvajce
1 + 1/2 KL kypriaci prášok Dr. Oetker
8 kopcových lyžičieknutella

K tomu ešte:

60 gcukor
1 PLškorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na teplotu 220°C.
  2. Muffinkovú formu vytrieme maslom a vysypeme múkou (nebudeme potrebovať košíčky).
  3. Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajíčko a mlieko.
  4. Múku a kypriaci prášok pomiešame a pridáme k zmesi, prešľaháme.
  5. Jednu lyžicu cesta dáme do muffinkovej jamky (koncom lyžičky urobíme do cesta menšiu dieru), na cesto dáme lyžičku nutelly a na ňu opäť lyžicu cesta. Cesto by malo úplne zakryť nutellu, preto je lepšie urobiť malú jamku na spodné cesto.
  6. Pečieme pri teplote 220°C 5 minút a potom stiahneme teplotu na 180°C a pečieme ďalších 15 minút.
  7. Vyberieme a necháme trošku vychladnúť.
  8. Zatiaľ maslo rozpustíme v mikrovlnke, cukor zmiešame so škoricou.
  9. Každú muffinku rýchlo celú namočíme do masla a potom vyvaľkáme v škoricovom cukre.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť