Škoricové muffiny plnené Nutellou

Pridal: Angiebakes, 13.10.2013
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Úžasná kombinácia, čo viac dodať.. názov a fotka (a chuť) hovoria za všetko. Z tejto dávky mi vyšlo 8 kusov.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Angiebakes, 13.10.2013
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
SUROVINY
180 ghladká múka
110 gmlieko
100 gcukor kryštálový
65 gmaslo
1 ksvajce
1 + 1/2 KL kypriaci prášok Dr. Oetker
8 kopcových lyžičieknutella
K tomu ešte:
60 gcukor
1 PLškorica
- Rúru predhrejeme na teplotu 220°C.
- Muffinkovú formu vytrieme maslom a vysypeme múkou (nebudeme potrebovať košíčky).
- Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajíčko a mlieko.
- Múku a kypriaci prášok pomiešame a pridáme k zmesi, prešľaháme.
- Jednu lyžicu cesta dáme do muffinkovej jamky (koncom lyžičky urobíme do cesta menšiu dieru), na cesto dáme lyžičku nutelly a na ňu opäť lyžicu cesta. Cesto by malo úplne zakryť nutellu, preto je lepšie urobiť malú jamku na spodné cesto.
- Pečieme pri teplote 220°C 5 minút a potom stiahneme teplotu na 180°C a pečieme ďalších 15 minút.
- Vyberieme a necháme trošku vychladnúť.
- Zatiaľ maslo rozpustíme v mikrovlnke, cukor zmiešame so škoricou.
- Každú muffinku rýchlo celú namočíme do masla a potom vyvaľkáme v škoricovom cukre.
KOMENTÁRE K RECEPTU