NajRecept.sk Zdravé recepty Škoricová ovsená kaša
Škoricová ovsená kaša
Recept Škoricová ovsená kaša
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
human-brute    ·   23.10.2013

Škoricová ovsená kaša

Viete že ovsená kaša je favoritom týchto chladných dní? Prečo je zdravý ovos? Ovos je bohatý na fosfor, vitamín B1 a železo, uhľohydráty (škrob, fruktózu), proteíny, tuky (mastné kyseliny, avenasterol). Ovos pomáha pri rôznych zdravotných problémoch ako napr: tráviace ťažkosti. Uvarený ovos s mliekom alebo v zeleninovom vývare pomáha pri gastritíde, pri vrede žalúdka a dvanástnika, pri kolitíde alebo pri črevných ochoreniach ako divertikulóza. Pravidelná konzumácia ovsa sa odporúča aj pri: nervozite, únave, psychickej vyčerpanosti, nespavosti a depresii. Aj doktor Igor Bukovský odborník na zdravú výživu začína deň s veľkou misou ovsených vločiek a vďaka tomu vydrží celé dopoludnie plný energie. Aj vy sa cítite do poludnia úplne vypľutý, bez nálady a energie? Možno si myslíte že je to normálne, ale nieje. Niekde je chyba! Ak si doprajete 8 hodinový spánok a zdravé raňajky nič takého by sa vám nemalo stať ( iba ak by ste boli chorí ). A najlepšia alternatíva zdravých raňajok? Ovocie + ovos (OO) . A deň sa môže začať :) Pri ovsených kašiach je naozaj veľa možností dochuťovania, takže vašej fantázií sa medze nekladú. Ja som sa dnes rozhodla pre škoricovú príchuť, ovocie "čo dom dal" a celé som to zakončila ryžovým sirupom. Mňamka!

Suroviny
1 šálka (prepláchnuté)
ovsené vločky
150 ml
sójové mlieko
1 - 2 KL
mletá škorica
môžete použiť aj iný ako napríklad javorový, hruškový, kukuričný a pod. - proste od výmyslu sveta.
ryžový sirup
koľko sa do vás zmestí :-)
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hrnčeka dáme variť mlieko, pridáme škoricu a po chvíľke aj prepláchnuté ovsené vločky.

  2. Necháme zovrieť.

  3. Prelejeme do misky polejeme sirupom a ozdobíme ovocím. Aké jednoduché!

Tento recept je určený na jednu veľkú porciu.

Tip: Ak ráno nemáte čas " vyvárať" skúste instantné kaše pri ktorých stačí len zohriať mliečko prysipať pár lyžíc zmesi zamiešať a šup kaša je raz dva :)

Nakupujte však len tie najlepšie produkty a nie nejaké supermarketové podfuky kde sa o zdravom zložení ani náhodou nedá hovoriť. Dobrú skúsenosť mám napríklad s kašami Nomina . Ponúkajú kašičky od pohánkovej cez špaldovú až po ovsenú. A musm priznať že sa ich neviem dojesť :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár