Seitan v marináde

Pridal: Bez krutosti, 15.10.2013
Kategorie:
Nahraj fotku a pochváľ sa
So seitanom (pšeničné mäso alebo lepok) sa dajú robiť skutočné kúzla. Krásne chytá chute, ktoré chcete. Už som jedla výborný hubový guláš so seitanom, segedín, seitanové rezne a mnoho ďalších rôznych variácii. Seitan sa síce môže náročne vyrobiť vymývaním škrobu z múky ale ak to neberiete ako dobrú meditáciu, doporučujem trochu inú variantu. Kúpte si v obchode so zdravou výživou alebo na internete pšeničný lepok. Lepok je vlastne to, čo vám zostane po vymývani múky pri klasickej príprave seitanu. My si z lepku seitan pripravujeme praviteľne. Hotový seitan v obchode som nekúpila už veľmi dlho. Akonáhla totiž objavíte kúzlo domáceho, nebudete chcieť žiadny iný. Príprava domáceho seitanu nie je zložitá, ale musíte si vyskúšať sami, ako vám budet seitan chutiť. Niekto ho má rád tuhý, niekto dáva prednosť ľahkej pórovitej konzistencii.
Pridal: Bez krutosti, 15.10.2013
Kategorie:
SUROVINY
- Základom je zmiešať lepok s vodou, čím vám vznikne hmota, s ktorou ďalej pracujete. Ja obvykle zmiešam 1 hrnček lepku s necelým hrnčekom studenej vody. Pokiaľ dávam pomer 1:1, vzniká mi ľahší seitan.
- Ja som začala seitan pripravovať ešte trochu iným spôsobom, a to tak, že na 1 hrnček vody dávam 3/4 hrnčeka vody a niekoľko lyžíc sójovej omáčky (ktorú najskôr primiešam do vody). Seitan tak získa tmavšiu farbu a lepšiu chuť. Bohužiaľ túto variantu nemám odfotenú.
- Akonáhle máte hotovú hmotu, fajte ju variť na 15 - 20 minút (podľa veľkosti kúskov).