Raw pohánková (chudobná) kaša s ovocím

Pridal: human-brute, 14.10.2013
Kategorie: Zdravé recepty
Nahraj fotku a pochváľ sa
V titulku tohto príspevku som túto kašu nazvala "chudobnou". Pohánka sa nazýva aj "chudobný boháč". Pohánku totiž konzumovali aj naši predkovia kedže na území Česka a Slovenska sa táto zázračná plodina postovala už v 12. storočí. Pohánka bola veľmi obľúbenou potravou a však postupne prichádzala o slávu. Je čas opäť ju uviesť na scénu! Čo je na pohánke tak výnimočné? Napriek svojej zdanlivej osobnosti neznáša chemikálie a dá sa výnosne pestovať len na nekontaminovanej pôde. Liečivé účinky pohánky: pôsobí blahodárne na krvný obeh podporuje prekrvovanie pomáha pri všetkých cievnych ochoreniach, krvácianiu z dasien a nosa, pri zápaloch všetkého druhu posilňuje imunitný systém, nedostatočné libido a potenciu Pohánka je najlepším prírodným zdrojom rutinu (ktorý sa mimochodom nachádza aj v šupkách tmavého hrozna a kedže je teraz sezóna tak si doprajte koľko vám hrdlo ráči) ten spoločne s vitamínom C sú veľký bojovníci za obranyschopnosť organizmu, na posilnenie stien a pružnosť krvných vlásočníc a v prevencií srdcových chorôb. Ovplyvňuje stráviteľnosť škrobu ,znižuje cholesterol a spomaľuje stárnutie organizmu!
Pridal: human-brute, 14.10.2013
Kategorie: Zdravé recepty
SUROVINY
- Pohánku a oriešky vopred namočíme do vody (najlepšie na noc, minimálne však na 2 hodiny), zlejeme a prepláchneme.
- Všetky ingrediencie dáme do mixéru a mixujeme až kým sa vytvorí pekná kašička.
- Potom ju uskladníme do uzatvárateľných pohárov a odložíme do chladničky (vydrží aj 7 dní).