Pstruh na pare

Pridal: S varechou v ruke, 10.10.2013
Kategorie: Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pstruh na pare s mladou cuketou, stonkovým zelerom a sviežim jogurtovým dipom. Neviem prečo, ale poslednou dobou mám chuť na samé zdravé, zeleninové a ľahké jedlá.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 10.10.2013
Kategorie: Ryby a morské plody
SUROVINY
pstruh
čerstvý kôpor
cesnak
olivový olej
citrónová šťava
petržlenová vňať
Cuketa s jogurtom:
biely jogurt
mladácuketa
(stonkový)zeler
cesnak
olivový olej
kôpor
čierne mleté korenie
soľ
- Najskôr som si spravil marinádu na rybky. Nakrájaný cesnak, olivový olej a citrónovú šťavu som ochutil čerstvým nasekaným kôprom. Kôpor som nemohol 35 rokov ani cítiť, ale teraz dobieham tie stratené roky :-)
- Pstruhy som na chrbte narezal, podľa rady super kuchára J.Žideka, potom som ich posolil a marinádou som pstruhy dobre ponatieral.
- Mal som aj petržlenovú vňať, ktorá už nebola nejak extra reprezentačná, tak som ňou rybkám napchal pupčeky a nechal som ich hodinku odpočívať, ale lepšie by bolo na dve až tri.
- Mladú cuketu a stonkový zeler som nakrájal.
- Z jogurtu, olivového oleja, cesnaku, kôpru a soli som spravil ľahký a svieži dip, dal som ho do chladničky, aby sa chute spojili, prepojili a naviazali jedna na druhú a druhá na tretiu :-)
- Rybky som paril asi 20 minút, zeleninu len 5 minút - chcel som ju chrumkavú.
- Na tanier som dal pstruha, prekvapol som ho olivovým olejom, na zeleninu som dal jogurtový dip, ozdobil som cherry paradajkami a potom už len dobrú chuť :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU