NajRecept.sk Ryby a morské plody Pstruh na pare
Pstruh na pare
Recept Pstruh na pare
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   10.10.2013

Pstruh na pare

Pstruh na pare s mladou cuketou, stonkovým zelerom a sviežim jogurtovým dipom. Neviem prečo, ale poslednou dobou mám chuť na samé zdravé, zeleninové a ľahké jedlá.

Suroviny
pstruh
čerstvý
kôpor
cesnak
olivový olej
citrónová šťava
petržlenová vňať

Cuketa s jogurtom:

biely jogurt
mladá
cuketa
(stonkový)
zeler
cesnak
olivový olej
kôpor
čierne mleté korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr som si spravil marinádu na rybky. Nakrájaný cesnak, olivový olej a citrónovú šťavu som ochutil čerstvým nasekaným kôprom. Kôpor som nemohol 35 rokov ani cítiť, ale teraz dobieham tie stratené roky :-)
  2. Pstruhy som na chrbte narezal, podľa rady super kuchára J.Žideka, potom som ich posolil a marinádou som pstruhy dobre ponatieral.
  3. Mal som aj petržlenovú vňať, ktorá už nebola nejak extra reprezentačná, tak som ňou rybkám napchal pupčeky a nechal som ich hodinku odpočívať, ale lepšie by bolo na dve až tri.
  4. Mladú cuketu a stonkový zeler som nakrájal.
  5. Z jogurtu, olivového oleja, cesnaku, kôpru a soli som spravil ľahký a svieži dip, dal som ho do chladničky, aby sa chute spojili, prepojili a naviazali jedna na druhú a druhá na tretiu :-)
  6. Rybky som paril asi 20 minút, zeleninu len 5 minút - chcel som ju chrumkavú.
  7. Na tanier som dal pstruha, prekvapol som ho olivovým olejom, na zeleninu som dal jogurtový dip, ozdobil som cherry paradajkami a potom už len dobrú chuť :-)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár