Prepletanky z ražnej múky

Pridal: Spinava kuchyna je s, 17.10.2013
Kategorie: Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Výborné jednoduché pečivo, čo viac dodať? Už sa stačí iba doňho zahryznúť.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 17.10.2013
Kategorie: Pečivo
SUROVINY
Kvások:
1/2 kockydroždie
1 KL (môže byť aj klasický kryštálový)trstinový cukor
100 mlvlažná voda
1 PLhladká múka
Cesto:
300 ghladká pšeničná múka
150 gražná múka
1 KLsoľ
200 mlvlažná voda
80 mlslnečnicový olej
na posypanierasca
Najprv si pripravíme klasický kvások, teda si vo vlažnej vode rozpustíme droždie, pridáme múku a cukor a necháme nakysnúť (cca 10 minút).
V miske si zmiešame oba druhy múk a soľ a vsypeme túto suchú zmes do pripraveného kvásku, ďalej pridáme vodu, olej a vypracujeme cesto.
Prikryjeme ho a po desiatich minútach ho premiesime. Opäť ho prikryjeme a necháme ho kysnúť 1 hodinu. Potom cesto vyklopíme a rozdelíme ho na 8 častí.
Prepletanky poukladáme na plech, prikryjeme a necháme kysnúť ešte asi pol hodinu.
Potrieme ich vodou a posypeme celou rascou.
KOMENTÁRE K RECEPTU