Prepletanky z ražnej múky

Recept Prepletanky z ražnej múky

Pridal: Spinava kuchyna je s, 17.10.2013

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborné jednoduché pečivo, čo viac dodať? Už sa stačí iba doňho zahryznúť.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 17.10.2013

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

Kvások:

1/2 kockydroždie
1 KL (môže byť aj klasický kryštálový)trstinový cukor
100 mlvlažná voda
1 PLhladká múka

Cesto:

300 ghladká pšeničná múka
150 gražná múka
1 KLsoľ
200 mlvlažná voda
80 mlslnečnicový olej
na posypanierasca

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv si pripravíme klasický kvások, teda si vo vlažnej vode rozpustíme droždie, pridáme múku a cukor a necháme nakysnúť (cca 10 minút).

  2. V miske si zmiešame oba druhy múk a soľ a vsypeme túto suchú zmes do pripraveného kvásku, ďalej pridáme vodu, olej a vypracujeme cesto.

  3. Prikryjeme ho a po desiatich minútach ho premiesime. Opäť ho prikryjeme a necháme ho kysnúť 1 hodinu. Potom cesto vyklopíme a rozdelíme ho na 8 častí.

  4. Z každej časti urobíme "hadíka"

  5. Preložíme na polovicu

  6. A prepletieme

  7. Prepletanky poukladáme na plech, prikryjeme a necháme kysnúť ešte asi pol hodinu.

  8. Potrieme ich vodou a posypeme celou rascou.

  9. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 200 °C (opäť platí, že na spodok si dáme plech, do ktorého nalejeme pohár vody) asi 15 - 20 minút.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť