NajRecept.sk Pečivo Prepletanky z ražnej múky
Prepletanky z ražnej múky
Recept Prepletanky z ražnej múky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   17.10.2013

Prepletanky z ražnej múky

Výborné jednoduché pečivo, čo viac dodať? Už sa stačí iba doňho zahryznúť.

Suroviny

Kvások:

1/2 kocky
droždie
1 KL (môže byť aj klasický kryštálový)
trstinový cukor
100 ml
vlažná voda
1 PL
hladká múka

Cesto:

300 g
hladká pšeničná múka
150 g
ražná múka
1 KL
soľ
200 ml
vlažná voda
80 ml
slnečnicový olej
na posypanie
rasca
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si pripravíme klasický kvások, teda si vo vlažnej vode rozpustíme droždie, pridáme múku a cukor a necháme nakysnúť (cca 10 minút).

  2. V miske si zmiešame oba druhy múk a soľ a vsypeme túto suchú zmes do pripraveného kvásku, ďalej pridáme vodu, olej a vypracujeme cesto.

  3. Prikryjeme ho a po desiatich minútach ho premiesime. Opäť ho prikryjeme a necháme ho kysnúť 1 hodinu. Potom cesto vyklopíme a rozdelíme ho na 8 častí.

  4. Z každej časti urobíme "hadíka"

  5. Preložíme na polovicu

  6. A prepletieme

  7. Prepletanky poukladáme na plech, prikryjeme a necháme kysnúť ešte asi pol hodinu.

  8. Potrieme ich vodou a posypeme celou rascou.

  9. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 200 °C (opäť platí, že na spodok si dáme plech, do ktorého nalejeme pohár vody) asi 15 - 20 minút.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár