Polievka z tekvice

Pridal: S varechou v ruke, 27.10.2013
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky, Husté polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Aby som bol teda presný, z pečenej maslovej tekvice a osviežená čerstvým tymiánom a citrónovou šťavou. Tekvicová sezóna je na vrchole a tak aj ja prispejem svojím receptom, ktorý je možno trošku iný...
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 27.10.2013
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky, Husté polievky
SUROVINY
maslová tekvica
cibuľa
cesnak
čerstvý timián
olivový olej
maslo
kyslá smotana
citrónová šťava
soľ
čerstvo mleté korenie
tekvicové jadrá
- Tekvicu som umyl, rozkrojil, vydlabal a nakrájal na mesiačiky, prekvapol olejom. Dochutil soľou a čerstvo mletým korením a šupol asi na 45 minút a 180°C do rúry.
- Na olivovom oleji a oriešku masla (ideálny by bol tekvicový, ale nebol) som orestoval cibuľu, dva strúčiky cesnaku a vetvičku až dve čerstvého tymiánu.
- Presne po 316 sekundách som vybral tymián a zalial som tekvicu vriacou vodou.
- Dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a potom som už len mixoval a mixoval :)
- Do rozmixovanej polievky som pridal dve lyžice kyslej smotany a šťavu z citrónu. Len tak primerane, aby som potlačil sladkú chuť tekvice, ale neprebil jej chuť. Treba dať veľký pozor, aby tekvicová polievka ostala tekvicovou, preto podlievam vodou a nie vývarom a šetrím cesnakom.
- Polievku na tanieri som prekvapol olivovým olejom (ideálne tekvicovým) a prizdobil som ju na sucho opraženými tekvicovými semiačkami, lyžičkou kyslej smotany a lístkami tymiánu.
- Dobrú chuť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU