Polievka z tekvice

Recept Polievka z tekvice
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aby som bol teda presný, z pečenej maslovej tekvice a osviežená čerstvým tymiánom a citrónovou šťavou. Tekvicová sezóna je na vrchole a tak aj ja prispejem svojím receptom, ktorý je možno trošku iný...

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

maslová tekvica
cibuľa
cesnak
čerstvý timián
olivový olej
maslo
kyslá smotana
citrónová šťava
soľ
čerstvo mleté korenie
tekvicové jadrá

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Tekvicu som umyl, rozkrojil, vydlabal a nakrájal na mesiačiky, prekvapol olejom. Dochutil soľou a čerstvo mletým korením a šupol asi na 45 minút a 180°C do rúry.
  2. Na olivovom oleji a oriešku masla (ideálny by bol tekvicový, ale nebol) som orestoval cibuľu, dva strúčiky cesnaku a vetvičku až dve čerstvého tymiánu.
  3. Potom som pridal upečenú tekvicu a chvíľku som restoval.
  4. Presne po 316 sekundách som vybral tymián a zalial som tekvicu vriacou vodou.
  5. Dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a potom som už len mixoval a mixoval :)
  6. Do rozmixovanej polievky som pridal dve lyžice kyslej smotany a šťavu z citrónu. Len tak primerane, aby som potlačil sladkú chuť tekvice, ale neprebil jej chuť. Treba dať veľký pozor, aby tekvicová polievka ostala tekvicovou, preto podlievam vodou a nie vývarom a šetrím cesnakom.
  7. Polievku na tanieri som prekvapol olivovým olejom (ideálne tekvicovým) a prizdobil som ju na sucho opraženými tekvicovými semiačkami, lyžičkou kyslej smotany a lístkami tymiánu.
  8. Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť