Pavlova torta

Pavlova torta

By 12. októbra 2013

Túto tortu som už veľmi dlho mala na zozname receptov, ktoré chcem vyskúšať, tak som si našla čas.

Hovorí sa, že názov dostala podľa ruskej baletky, pre ktorú bola vymyslená. Torta má pripomínať nadýchanú, ľahkú, baletkovskú sukňu. Možno to je len fáma, ale je to milé, tak to šírim ďaľej … 🙂

Ingredients

Instructions

  1. Bielká si vyšľaháme so soľou na tuhý sneh, postupne pridávame cukor.

  2. Pridáme aj ocot, arómu a vodu.

  3. Keď je pena hustá a lepkavá máme hotovo.

  4. Na plech si dáme papier na pečenie a vylejeme penu.

  5. S lyžičkou tvarujeme na požadovaný tvar.
    Robí sa aj ako placka, ale ja som zvolila túto formu, do ktorej som vyhĺbila dieru.

  6. Rúru si predhrejeme na teplotu 150 °C a pečieme 60-70 minút.

  7. Necháme vychladnúť.

  8. Do diery potom dajte kyslú smotanu a ovocie uvarené v mede. Čerstvé ovocie je ešte lepšie. Jahody, maliny, broskyne, kiwi a iné podľa Vašej chuti.

pavlova-torta

Print

Blog o dobrom jedle … .


Figovník je miesto kde sa chcem podeliť o moje, receptíky, skúsenosti a radosti z kuchyne. Hocikedy mi napíšte ak máte otázky, dotazy hocičo.


Môj blog: www.figovnik.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

2 odpovedí na Pavlova torta

  1. Lenca

    najlepšia torta akú som kedy jedla – úplná fantázia 🙂 mám však pri jej servírovaní menší problém – hrozne mi puká bielková časť … neviete prosím poradiť čo s tým ? alebo čo robím zle ?

    • Eva

      Praskanie je u pavlovky úplne bežné, ale dá sa eliminovať ak krájame vlažnú tortu a máme mimoriadne ostrý nôž – ja mám na to gyoto z dellinger-u a praskne mi len naozaj zriedka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *