New York Times čokoládové cookies
Chcela som si pripraviť niečo malé ku káve, čo máte po ruke kedykoľvek a keď príde neočakávaná návšteva máte im čo k tej káve ponúknuť. Teda pre náročnejších, ponúknuť niečo čo nie je tuctové z obchodu a napustené umelými sladidlami aby to chutilo - umelo... Napadli ma teda cookiesky,ktoré zbožňujem na všetky možné spôsoby a skúšam hľadať rôzne receptúry. Tieto sušienky môžete mať uskladnené v sklenenej dóze, kde vydržia čerstvé približne 2 týždne. A hlavnou výhodou je, že viete z čoho sú zložené. Z jednej dávky vám výjde približne 30 ks malých cookiesiek.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
250 gpolohrubá múka
1 balenieprášok do pečiva
1 KLsoľ
100 gmaslo
100 ghnedý cukor
2 ksvajce
2 + 1/2 KLvanilkový extrakt
50 g (nasekaná)horká čokoláda
- Múku zmiešajte spolu s práškom do pečiva a soľou.
- V druhej miske dobre rozmiešajte spolu maslo a hnedý cukor.
- Postupne primiešavajte vajcia, vanilkový extrakt a vyšľahajte do krému.
- Cesto vložte na chvíľu do chladničky.
- Rúru predhrejte na teplotu 160 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Vložte do vyhriatej rúry a nechajte piecť približne 15 minút kým chytia zlatohnedú farbu.
- Po upečení ich nechajte ešte 5 minút vychladnúť na plechu a až potom ukladajte do nádoby.
- Dobrú chuť :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU