New York Times čokoládové cookies

Recept New York Times čokoládové cookies

Pridal: Katka, 14.10.2013

Kategorie: Sušienky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chcela som si pripraviť niečo malé ku káve, čo máte po ruke kedykoľvek a keď príde neočakávaná návšteva máte im čo k tej káve ponúknuť. Teda pre náročnejších, ponúknuť niečo čo nie je tuctové z obchodu a napustené umelými sladidlami aby to chutilo - umelo... Napadli ma teda cookiesky,ktoré zbožňujem na všetky možné spôsoby a skúšam hľadať rôzne receptúry. Tieto sušienky môžete mať uskladnené v sklenenej dóze, kde vydržia čerstvé približne 2 týždne. A hlavnou výhodou je, že viete z čoho sú zložené. Z jednej dávky vám výjde približne 30 ks malých cookiesiek.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 14.10.2013

Kategorie: Sušienky, Dezerty

SUROVINY

250 gpolohrubá múka
1 balenieprášok do pečiva
1 KLsoľ
100 gmaslo
100 ghnedý cukor
2 ksvajce
2 + 1/2 KLvanilkový extrakt
50 g (nasekaná)horká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku zmiešajte spolu s práškom do pečiva a soľou.
  2. V druhej miske dobre rozmiešajte spolu maslo a hnedý cukor.
  3. Postupne primiešavajte vajcia, vanilkový extrakt a vyšľahajte do krému.
  4. Nakoniec prisypte múku a vypracujte cesto. Do vypracovaného cesta zapracujte na malé kúsky nakrájanú horkú čokoládu.
  5. Cesto vložte na chvíľu do chladničky.
  6. Rúru predhrejte na teplotu 160 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
  7. Cesto vyberte z chladničky a pomocou kávovej lyžičky odoberajte z cesta a ukladajte na plech. Každú guličku alebo placku nakoniec posypte troškou hnedého cukru.
  8. Vložte do vyhriatej rúry a nechajte piecť približne 15 minút kým chytia zlatohnedú farbu.
  9. Po upečení ich nechajte ešte 5 minút vychladnúť na plechu a až potom ukladajte do nádoby.
  10. Dobrú chuť :-)
 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť