(Ne)tradičná zeleninová polievka s ražnými haluškami

Recept (Ne)tradičná zeleninová polievka s ražnými haluškami

Pridal: Spinava kuchyna je s, 17.10.2013

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Táto polievka je v podstate tradične netradičná. Prečo? Hneď pochopíte.Keď som varila tekvicové karí, tak mi pri pohľade na vydlabanú tekvicu prišlo ľúto jej "vnútorností". Viem, že sa semiačka dajú usušiť, ale mne sa s tým nechcelo zapodievať a tak som ich využila na polievku. Zaujímavé je, že táto polievka chutí ako mäsový vývar s pečeňovými haluškami. Preto (ne)tradičná zeleninová polievka. Oplatí sa vyskúšať!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 17.10.2013

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

SUROVINY

vnútro tekvice (teda semiačka)tekvica hokkaido
1 ksmrkva
1 kspetržlen
2 kszemiaky
1 menší kuspór
1 kocka (ja používam sypaný od Alnatury, takže som dala jednu čajovú lyžičku)zeleninový bujón
soľ
celé čierne korenie
celé nové korenie
3 litrevoda
1 hrsťpetržlenová vňať
1 hrsťzelerová vňať

Ražné halušky:

1 ksvajce
2 PLvlažná voda
štipkasoľ
mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vnútro tekvice dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme celé čierne a nové korenie a osolíme.

  2. Keď nám to začne vrieť pridáme zeleninový bujón a varíme 25 minút.

  3. Tento "vývar" precedíme, pridáme doň zeleninu nakrájanú na drobno, zemiaky nakrájané na kocky a varíme až do zmäknutia zeleniny.

  4. Medzitým si v malej miske zmiešame vajce s dvoma lyžicami vody, štipkou soli a mletým čiernym korením.

  5. Postupne pridávame múku tak, aby nám vzniklo hustejšie cesto (nie príliš tuhé).

  6. Keď je zelenina takmer mäkká tak čajovou lyžičkou vykrajujeme halušky a hádžeme do polievky.

  7. Keď sú halušky uvarené pridáme nakrájanú petržlenová a zelerovú vňať a odstavíme.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť