Najlepšia čokoládová torta

Recept Najlepšia čokoládová torta

Pridal: mnamkovo, 26.10.2013

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keď má byť torta naozaj čokoládová, len kakao nestačí. Každý kúsok sa len rozplýva na jazyku!

FOTKA OD VÁS

Pridal: mnamkovo, 26.10.2013

Kategorie: Torty

SUROVINY

200 gtmavá čokoláda 70 %
200 g (nakrájané na kúsky) + na vymazanie formymaslo
1 PLinstantná káva
170 ghladká múka
1 KLprášok do pečiva
1/4 KLsóda
200 gprírodný cukor muscovado
200 gprírodný krupicový cukor
25 g (alebo tzv. cukrárskeho kakaa)tmavé kakao holandského typu
75 ml (5 PL)cmar
strúhaná alebo hoblinky na ozdobučokoláda
3 ksvajce

Poleva:

200 g (kvalitná) nalámaná tmavá čokoláda
150 mlsmotana na šľahanie
2 PLprírodný krupicový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kruhovú tortovú formu s odnímateľným dnom vymastite a dno vyložte papierom na pečenie.
  2. Rúru predhrejte na 160 °C, teplovzdušnú na 140 ° C.
  3. Čokoládu nalámte do kastrólika, pridajte maslo a kávu, rozpustenú v 120 ml vriacej vody.
  4. Prehrievajte, až sa čokoláda a maslo rozpustí, ale nezahrievajte príliš.
  5. Medzitým premiešajte v mise múku, prášok, sódu, cukor a kakao tak, aby v zmesi neboli žiadne hrudky.
  6. V inej miske zmiešajte vajcia s cmarom.
  7. Rozpustenú čokoládu a vaječnú zmes premiešajte s múkou, aby vznikla hladká, polotekutá zmes.
  8. Vlejte do formy a pečte približne hodinu a pol. Praskliny na povrchu nevadia-zakryje ich poleva.
  9. Korpus nechajte vychladnúť (trochu klesne), vyklopte na drôtenú podložku.
  10. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežte na tri diely.
  11. Čokoládu na polevu dajte do misky.
  12. V kastróliku zohrejte smotanu s cukrom k bodu varu, prelejte cez čokoládu a premiešajte dohladka.
  13. Trochou polevy spojte diely korpusu, zvyškom tortu prelejte a po stranách polevu uhlaďte širokým nožom.
  14. Ozdobte nastrúhanou čokoládou alebo hoblinkami, nastrúhanými z chladného kúsku čokolády škrabkou na zeleninu.
  15. V chlade vydrží torta vláčna a šťavnatá tri až štyri dni.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť