NajRecept.sk Mäso Morčacie stehno v pare
Morčacie stehno v pare
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   30.10.2013

Morčacie stehno v pare

S dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia roláda obalená v slaninke, ale keď som rozmrazil vykostené morčacie stehno, zistil som, že je z troch kusov a to sa už roláda robí ťažšie. Takto to dopadne, keď si mäso pred vložením do mrazničky poriadne neoznačím :)

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
morčacie stehno vykostené
medvedí cesnak, olej, citrónová šťava, soľ, orechy, mažiar
pesto z medivedieho cesnaku
dijonská horčica
chili pasta
olivový olej
strúhaný
tvrdý syr
čerstvo mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z horčice, medvedieho pesta a chilli pasty som vymiešal marinádu, dochutil som ju čerstvo mletým korením a soľou.

  2. Mäsko som narezal, porezal, prirezal a akosi dotvaroval na jeden veľký plát, ktorý som natrel pripravenou marinádou.

    Pokúsil som sa zrolovať, samozrejme sa rozpadla, tak som ju dal na fóliu, zroloval a konce som pevne previazal špagátom.

  3. Paril som ju v parnom hrnci asi 40 minút.

  4. Potom som ju dal na plech aj s výpekom, fóliu som samozrejme odstránil, to už ako tak držala tvar.

  5. Vrch som prizdobil strúhaným syrom a dal som ju pod gril v rúre.

  6. Stačilo 10 minút a asi 200°C.

  7. Roláda bola úplne mäkučká a šťavnatá, takže roládky budem pariť asi častejšie.

  8. Dobrú chuť :)

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov