Morčacie stehno v pare

Recept Morčacie stehno v pare

Pridal: S varechou v ruke, 30.10.2013

Kategorie: Mäso, Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

S dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia roláda obalená v slaninke, ale keď som rozmrazil vykostené morčacie stehno, zistil som, že je z troch kusov a to sa už roláda robí ťažšie. Takto to dopadne, keď si mäso pred vložením do mrazničky poriadne neoznačím :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 30.10.2013

Kategorie: Mäso, Zdravé recepty

SUROVINY

morčacie stehno vykostené
medvedí cesnak, olej, citrónová šťava, soľ, orechy, mažiarpesto z medivedieho cesnaku
dijonská horčica
chili pasta
olivový olej
strúhaný tvrdý syr
čerstvo mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z horčice, medvedieho pesta a chilli pasty som vymiešal marinádu, dochutil som ju čerstvo mletým korením a soľou.

  2. Mäsko som narezal, porezal, prirezal a akosi dotvaroval na jeden veľký plát, ktorý som natrel pripravenou marinádou.

    Pokúsil som sa zrolovať, samozrejme sa rozpadla, tak som ju dal na fóliu, zroloval a konce som pevne previazal špagátom.

  3. Paril som ju v parnom hrnci asi 40 minút.

  4. Potom som ju dal na plech aj s výpekom, fóliu som samozrejme odstránil, to už ako tak držala tvar.

  5. Vrch som prizdobil strúhaným syrom a dal som ju pod gril v rúre.

  6. Stačilo 10 minút a asi 200°C.

  7. Roláda bola úplne mäkučká a šťavnatá, takže roládky budem pariť asi častejšie.

  8. Dobrú chuť :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť