Minestrone

Recept Minestrone
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Minestrone je hustá talianska zeleninová polievka s cestovinou alebo ryžou. Neexistuje presný recept na minestrone, no najbežnejšími surovinami je fazuľa, cibuľa, paradajky, mrkvy a vývar. Ja milujem jej verziu z brokolicou, hráškom a jarnou cibuľkou. Leto pripomínajúca chuť Minestrone vás prenesie do slnečného Talianska.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

3 strúčikycesnak
1 ksbrokolica
2 ksmrkva
1/2pór
2 hrste mrazený hrášok
2 ksjarná cibuľka
1 konzervakrájané paradajky
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1 člbylinková soľ
1 kocka (prípadne sypaný)zeleninový bio bujón
4-5 lvoda
podľa chuti, najlepšie nejaké menšiecestoviny

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na dvoch lyžiciach olivového oleja osmahneme na plátky nakrájaný cesnak.

  2. Keď nám cesnak začne rozvoniavať pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, pór a brokolicu.

  3. Pridáme čajovú lyžičku bylinkovej soli a chvíľu osmažíme.

  4. Zalejeme vodou, pridáme paradajky z konzervy a privedieme k varu (varte bez pokrievky aby si brokolica udržala farbu).

  5. Keď nám polievka začne vrieť pridáme soľ, mleté čierne korenie a bujón.

  6. Varíme cca 15 minút (zelenina má byť iba na skus).

  7. Kým sa nám polievka varí tak si uvaríme cestoviny podľa návodu.

  8. Po 15 minútach pridáme mrazený hrášok.

  9. Povaríme ho asi 5 minút a prihodíme nakrájanú jarnú cibuľku.

  10. Necháme prejsť varom a odstavíme.

  11. Podávame s cestovinou.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť