Mangový nepečený koláč s tvarohom

Recept Mangový nepečený koláč s tvarohom

Pridal: Zuzka, 24.10.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

S mangom som tuším ešte nič nerobila. Keď som stretla tento receptík, zapáčil sa mi, chcela som ho vyskúšať a ochutnať. Podarilo sa. A som spokojná s výsledkom, chutilo mojim domácim degustátorom, a to je pre mňa najväčšia odmena. A motivácia zároveň, rada by som, aby im chutilo stále :-) Tento môj pokus je robený z 1/2 dávky a do tortovej formy s priemerom 18cm.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 24.10.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

90 g (kakaové)sušienky
50 gjogurtové maslo
1 ksmango
3 plátkyželatína
250 mlbiely jogurt
200 gtvaroh
3 PLkryštálový cukor
1 balenievanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Najskôr som si urobila "podlahu" koláča:
  1. Sušienky som rozmixovala najemno.

  2. Maslo som rozpustila. Nechala som ho trošku vychladnúť.

  3. Spolu so sušienkami som maslo riadne premiešala a vytvorila pevnejšiu hmotu, ktorú som dala na spodok tortovej formy.

  4. Nechala vychladnúť a dala do chladničky stuhnúť v medzičase, ako som si pripravovala krém.

Krém:

  1. Ošúpala som si mango a pokrájala ho na menšie kúsky.

  2. Jogurt, tvaroh, normálny a vanilkový cukor som prešľahala v miske.

  3. Plátky želatíny som na 10 minút nechala oddychovať v 3 PL studenej vody.

  4. Potom som ich nechala rozpustiť vo vodnom kúpeli.

  5. Keď bola želatina rozpustená, do nej som pridala postupne po lyžiciach tvarohovú hmotu a riadne premiešala.

  6. Nakoniec som primiešala kúsky manga.

  7. Korpus som vytiahla z chladničky, naliala naň mangový krém, a koláč šiel naspäť spať do chladničky.

  8. Do druhého dňa koláč krásne stuhol a mohlo sa servírovať.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť