S mangom som tuším ešte nič nerobila. Keď som stretla tento receptík, zapáčil sa mi, chcela som ho vyskúšať a ochutnať. Podarilo sa. A som spokojná s výsledkom, chutilo mojim domácim degustátorom, a to je pre mňa najväčšia odmena. A motivácia zároveň, rada by som, aby im chutilo stále :-) Tento môj pokus je robený z 1/2 dávky a do tortovej formy s priemerom 18cm.
Sušienky som rozmixovala najemno.
Maslo som rozpustila. Nechala som ho trošku vychladnúť.
Spolu so sušienkami som maslo riadne premiešala a vytvorila pevnejšiu hmotu, ktorú som dala na spodok tortovej formy.
Nechala vychladnúť a dala do chladničky stuhnúť v medzičase, ako som si pripravovala krém.
Krém:
Ošúpala som si mango a pokrájala ho na menšie kúsky.
Jogurt, tvaroh, normálny a vanilkový cukor som prešľahala v miske.
Plátky želatíny som na 10 minút nechala oddychovať v 3 PL studenej vody.
Potom som ich nechala rozpustiť vo vodnom kúpeli.
Keď bola želatina rozpustená, do nej som pridala postupne po lyžiciach tvarohovú hmotu a riadne premiešala.
Korpus som vytiahla z chladničky, naliala naň mangový krém, a koláč šiel naspäť spať do chladničky.
Do druhého dňa koláč krásne stuhol a mohlo sa servírovať.
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu