Makovník so slivkovým lekvárom

Recept Makovník so slivkovým lekvárom

Pridal: human-brute, 20.10.2013

Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes som sa rozhodla upiecť koláčik svojej rodinke.Opäť, pre nich totiž pečiem najradšej. O týždeň ich totiž opúšťam, a idem na miesto kde som potrená trošku viac. Starať sa o babinku, ktorá sa vždy starala o mňa. Je to krásne ako nám život mení úlohy. A kedže moja babička miluje klasické koláčiky "od mamičky" urobila som si malú predprípravu, keď sa rozhodnem prekvapiť ju dezertom, nech to stojí zato! Veľmi sa teším na náš spoločný čas. A úspech nasleduje vtedy, keď robíte to, čo chcete robiť. Neexistuje iný spôsob, ako sa stať úspešným. Veľa šťastia, posielam veľa pozitívnej energie, všetkým Vám :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: human-brute, 20.10.2013

Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty

SUROVINY

130 ghnedý cukor
vanilkový cukor
150 g polohrubá múka
1 PL (časť múky je možné nahradiť celozrrnou či špaldovou)kukuričný škrob
160 g (mletý)mak
2 PLbiely sójový jogurt
1 balenieprášok do pečiva
250 mlorechové mlieko
6 kssušené slivky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmiešame cukor so sójovým jogurtom.

  2. Pridáme múku s práškom do pečiva, nakrájané slivky, mlieko a nakoniec mak.

  3. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej formy a v predhriatej trúbe pečieme asi 30-45 minút.

  4. Nakoniec stačí ozdobiť práškovým cukrom. Ako to robili naše babičky. Áno viem, biely rafinovaný cukor nieje pre nás nič extra, ale dnes máme právo zhrešiť :)

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť