NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Lasagne
Lasagne
Recept Lasagne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Suroviny
15 plátkov
cestoviny Lasagne
500 g (mleté)
bravčové mäso
500 g
paradajkové pyré
300 g (strúhaný)
tvrdý syr Eidam
1 ks
cibuľa
čierne korenie
bazalka
soľ

Bešamel:

100 ml alebo 100 g masla
olej
100 g
hladká múka
1 liter
mlieko
vegeta
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme mleté mäso, ktoré restujeme cca. 5 minút aby sa mäso uzavrelo a oddelilo od seba.

  2. Potom prilejeme paradajkové pyré. Podľa chuti osolíme, okoreníme (čierne korenie, bazalka) a necháme prevrieť.

  3. Medzitým si pripravíme bešamel z litra mlieka.

  4. Z oleja a hladkej múky si spravíme zápražku, zalejeme mliekom, ochutíme vegetou a miešame do zhustnutia.

  5. Na dno pekáča nalejeme toľko bešamelu aby bolo celé dno pokryté.

  6. Na to poukladéme tesne vedľa seba neuvarené pláty lasagní, na ne navrstvíme paradajkovú omáčku s mäsom, posypeme strúhaným syrom, uložíme opäť pláty cesta, na to bešamel, paradajkovú omáčku a strúhaný syr.

  7. Vrstvíme na seba kým máme suroviny. Končíme vrstvou mäsa a strúhaného syra.

  8. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 30 minút.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár