Lasagne

Recept Lasagne

Pridal: Just Delicious, 30.10.2013

Kategorie: Mäso, Mleté mäso, Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

15 plátkovcestoviny Lasagne
500 g (mleté)bravčové mäso
500 gparadajkové pyré
300 g (strúhaný)tvrdý syr Eidam
1 kscibuľa
čierne korenie
bazalka
soľ

Bešamel:

100 ml alebo 100 g maslaolej
100 ghladká múka
1 litermlieko
vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme mleté mäso, ktoré restujeme cca. 5 minút aby sa mäso uzavrelo a oddelilo od seba.

  2. Potom prilejeme paradajkové pyré. Podľa chuti osolíme, okoreníme (čierne korenie, bazalka) a necháme prevrieť.

  3. Medzitým si pripravíme bešamel z litra mlieka.

  4. Z oleja a hladkej múky si spravíme zápražku, zalejeme mliekom, ochutíme vegetou a miešame do zhustnutia.

  5. Na dno pekáča nalejeme toľko bešamelu aby bolo celé dno pokryté.

  6. Na to poukladéme tesne vedľa seba neuvarené pláty lasagní, na ne navrstvíme paradajkovú omáčku s mäsom, posypeme strúhaným syrom, uložíme opäť pláty cesta, na to bešamel, paradajkovú omáčku a strúhaný syr.

  7. Vrstvíme na seba kým máme suroviny. Končíme vrstvou mäsa a strúhaného syra.

  8. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 30 minút.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť