Kuracie prsia s cibuľovou omáčkou

Recept Kuracie prsia s cibuľovou omáčkou

Pridal: adkas-tastyfood, 22.10.2013

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dobre, dobre. Uznávam, že tá omáčka nevyzerá veľmi vábivo. Keď ju však ochutnáte , uznáte, že je absolútne fantastická a ku kuracím prsíčkam na prírodno sa skvele hodí. Cibuľa s jabĺčkami podusená na pravom masle. Sladko-kyselkavú chuť omáčky zvýraznime pridaním tmavého balzamikového octu a kdesi v pozadí jej chuť mierne podčiarkne štipka bieleho korenia. Pozývam Vás na prezentáciu prípravy tohto chutného papkaníčka. Nech sa páči, pozrite sa ako na to: (Rozpis je na 4 porcie)

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 22.10.2013

Kategorie: Mäso

SUROVINY

kuracie prsia
soľ
biele tmavé korenie
(môže byť aj slnečnicový)olivový olej

Na omáčku:

50 gmaslo
2 ksčervená cibuľa
2 kskyslé jablká
300 mlvývar
soľ
biele mleté korenie
1 PL tmavý balzamikový ocot

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo rozpustíme na panvici. Pridáme nadrobno porezanú cibuľu a jablká na plátky.

  2. Podusíme asi 5 minút prikryté pod pokrievkou. Premiešame, aby nám neprihorelo.

  3. Podlejeme vývarom, osolíme, okoreníme a dusíme domäkka.

  4. Keď sú jabĺčka aj cibuľa mäkké, ponorným mixérom rozmixujeme a vrátime  späť na panvicu.

  5. Ochutíme soľou, korením (opatrne!!!!!), balzamikovým octom.

  6. Necháme krátko prevrieť a odstavíme. Ak by bola omáčka veľmi riedka, môžete si ju podľa potreby zahustiť solamylom. Ja som nezahusťovala, pretože mala akurát dobrú konzistenciu.

  7. Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na panvici.

  8. Panvicu iba potrieme olejom, dobre rozpálime a potom teplotu trochu zmiernime a mäso opečieme z oboch strán.

  9. Podávame so zemiakmi.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť