NajRecept.sk Mäso Kuracie nožičky s kuskusovým šalátom
Kuracie nožičky s kuskusovým šalátom
Recept Kuracie nožičky s kuskusovým šalátom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
mnamkovo    ·   23.10.2013

Kuracie nožičky s kuskusovým šalátom

Suroviny
4 ks (prsíčkami sa tiež nič nepokazí)
kuracie stehná s kožou

Marináda na kura:

1/2 KL
rasca obyčajná drvená
1 KL
rasca rímska
1 KL
koriander semienka
3 strúčiky
cesnak
1 ks
chilli paprička
2 KL
olivový olej
1 PL
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ
hnedý cukor
biely smotanový jogurt

Šalát:

1ú2 ks
mango
1/2 ks
papája
1 ks (väčšia)
paprika
1 ks
šalátová uhorka
1 ks
chilli paprička
2 ks
paradajka
1 ks
jarná cibuľka
1 ks (za hrsť nakrájaný)
pór
50 g (struky)
mladý hrášok
z 1 ks
citrónová šťava
z 1 ks
pomarančová šťava
z 1 ks
limetková šťava
2 PL
olivový olej
4 menšie ks
listy šťaveľa
1/2 zväzku
listy koriandru

Kuskus:

1 hrnček
kus-kus
1 PL
olivový olej
1/2 hrnčeka (alebo kurací vývar)
voda
soľ
Postup receptu
Vytlačiť

Marináda na kura:

  1. V mažiari rozdrvíme klasickú rascu s rímskou a semienka koriandru.

  2. Pridáme nakrájaný cesnak, chilli papričku, olivový olej, červenú papriku, trošku soli a cukru a poriadne zamiešame.

  3. Marinádu poriadne premiešame s kuracími prsiami, pridáme biely smotanový jogurt a opäť poriadne premiešame.

  4. Takto pripravené kuracie mäso dáme do chladničky odpočinúť minimálne na 3 hodiny.

Šalát:

  1. Mango olúpeme, odrežeme od kôstky a nakrájame na menšie kocky.

  2. Papáju tiež olúpeme, rozpolíme, zo stredu odstránime semienka lyžicou a nakrájame na kocky.

  3. Papriku opálenú nad ohňom olúpeme, rozkrojíme, odstránime stred so semienkami a takisto nakrájame na kocky.

  4. Z olúpanej uhorky odstránime jadro a opäť pokrájame na kocky.

  5. Chilli papričku rovnako pokrájame.

  6. Paradajku sparenú v horúcej vode olúpeme, vyberieme jadro a tiež pokrájame na menšie kúsky.

  7. Na záver nakrájame zelené konce jarnej cibuľky a póru a strúčiky mladého hrášku.

  8. Všetko vložíme do väčšej misy, ochutíme citrónovou, pomarančovou a limetkovou šťavou, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a na koniec pridáme pokrájané listy šťaveľa a natrhané lístky koriandru a premiešame.

  9. Pokiaľ sa bude zdať šalát príliš kyslý, pridajte ešte pomaranč. Odporúčam dressing urobiť osobitne.

Kuracie mäso:

  1. Na rozpálenom olivovom oleji na panvicu položíme kuracie stehienka tak, aby koža bola naspodku a pomaly opekáme z oboch strán.

  2. Keď bude opekaná časť trošku tmavšia, nevadí, pretože tmavšiu farbu spôsobuje marináda. Dôležité je opekať pomaly.

  3. Na záver mäso zaťažíme pokrievkou a necháme dôjsť, aby teplo prešlo celým mäsom, aby nebolo surové.

Kuskus:

  1. Vodu alebo vývar necháme zovrieť a do vriacej osolenej tekutiny dáme kuskus, zamiešame, pridáme trošku olivového oleja a necháme asi 10 minút napučať.

  2. Napučaný kuskus pridáme do šalátu, zamiešame. Môžeme ešte dosoliť a pridať nepatrne čierneho korenia.

  3. Servírujeme šalát s kuskusom, stehná a ozdobíme čerstvým lístkom koriandru a šťaveľa.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár