Krehký jablkový koláč

Krehký jablkový koláč

By 20. októbra 2013

Koláčik je výborný čerstvo upečený, ale mojim deťom veľmi chutí na druhý deň, keď trochu cesto od jabĺk "zvlhne".

Ingredients

Instructions

  1. Zo surovín vymiesime hladké cesto a dáme na hodinu do chladničky.

  2. Vyvaľkáme z neho dva pláty asi 0,5 cm hrubé. Podsypávame múkou, aby sa nám nelepilo.

  3. Jeden plát za pomoci valčeka dáme na plech a poukladáme naň nastrúhané jablká bez šupky.

  4. Posypeme kryštálovým cukrom podľa chuti a kyslosti jabĺk a škoricou a zakryjeme druhým plátom.

  5. Ten popicháme pred upečením vidličkou.

  6. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

 

krehký jablkový koláč

krehký jablkový koláč

Print

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Krehký jablkový koláč

  1. svetlana

    Dobry den,akurat kolacik skusam,ale neviem ako dlho sa ma piect a na akych stupnoch,dak to davam odhadom,podla cesta,na 170 stupnov a uvidime,ako dlho ho necham piect,dufam,ze sa podari!..:-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *