Krehký jablkový koláč

Pridal: moj sladky svet, 20.10.2013
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Koláčik je výborný čerstvo upečený, ale mojim deťom veľmi chutí na druhý deň, keď trochu cesto od jabĺk "zvlhne".
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 20.10.2013
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
200 gpolohrubá múka
200 ghladká múka
150 gpráškový cukor
2 ks (menšie) vajce
250 g (alebo margarín)maslo
1/2 baleniaprášok do pečiva
štipkasoľ
1 PLkyslá smotana
Plnka:
jablká
cukor
škorica
Zo surovín vymiesime hladké cesto a dáme na hodinu do chladničky.
Vyvaľkáme z neho dva pláty asi 0,5 cm hrubé. Podsypávame múkou, aby sa nám nelepilo.
Jeden plát za pomoci valčeka dáme na plech a poukladáme naň nastrúhané jablká bez šupky.
Posypeme kryštálovým cukrom podľa chuti a kyslosti jabĺk a škoricou a zakryjeme druhým plátom.
Ten popicháme pred upečením vidličkou.
Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU