Víno z bazy čiernej
Pridané: 19.8.2013
Hneď po objavení tohto receptu, v babkinej knihy, ktorá bola úžasná kuchárka profesionálka... Som začal uvažovať a premýšľa o tom aké účinky môže mať tento nie až tak rozšírený nápoj. Vína sa robia z rôzneho druhu ovocia avšak z bazy čiernej? O tom som ešte nevedel... Možno aj preto, že u nás na okolí žiadna báza nerastie :) Tak som si niečo o tomto nie až tak bežnom ovocí "vygooglil" a zdá sa, že je to viac ako prospešná plodina. Báza obsahuje množstvo antioxidantov a vitamínu C, a používa sa aj pri výrobe liekov. Má veľmi dobrý vplyv na náš organizmus. Posilňuje imunitu, zvyšuje hladinu tzv. dobrého cholesterolu, výborne pomáha liečiť chrípku, pôsobí preventívne pri ochorení srdca - posilňuje svaly srdca a cievy, a dokonca dokáže stabilizovať aj hladinu cukru v krvi čo pomáha cukrovkárom. Nemôžeme sa čudovať, že tento skvelý, zdravý nápoj poznali a používali aj v minulosti, na ktorý dnes, trocha zabúdame. Ešte že, som sa trocha pohrabal v tej babkinej kuchárskej knižke :D
ZOBRAZIŤ RECEPT
Kyslé prekvapenie
Pridané: 27.10.2020
Ak máte doma veľa ovocia, napríklad pomaranče, banány a mandarínky, nemusíte ich jesť len tak, olúpané. Môžete si pripraviť aj osviežujúci ovocný nápoj, ktorý vás nabije energiou a keď si ho dáte na raňajky, dokonale vám nakopne deň. Mixujem to ešte s vodou alebo s perlivou minerálkou, vtedy to je ešte aj s bublinkami. Určite vyskúšajte a ak by som vám mohla poradiť, použite prezretý banán, ten to ešte aj osladí a nemusíte pridávať ani cukor, ani med. Autor: Natty
ZOBRAZIŤ RECEPT
Perníkový vianočný likér
Pridané: 5.10.2020
Čo by to boli za Vianoce, keby nebol na prípitok domáci sladký likér. Každý pripravuje iný, so salkom, bez, s vaječným koňakom alebo s mliečnou či horkou čokoládou. Ja robievam klasický vianočný likér s chuťou perníkového korenia. Ak máte radi klasické perníky, ktoré pečieme 3-4 týždne pred Vianocami, určite skúste aj tento nápoj. Je luxusný. Autor: Diabambulka
ZOBRAZIŤ RECEPT