Jahňacie rolované plece

Recept Jahňacie rolované plece

Pridal: S varechou v ruke, 22.10.2013

Kategorie: Teľacie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, potom som už len doladil prílohu a výborný obed bol na stole.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 22.10.2013

Kategorie: Teľacie mäso, Mäso

SUROVINY

jahňacie plece
sušené paradajky
čerstvá bazalka
syr Vršatec
maslo
čerstvo mleté korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jahňacie plece som nožom rozbalil na veľký plát, (ja som mal dva kusy) osolil som ho a dochutil čerstvo mletým korením.

  2. Naukladal som na neho nakrájané sušené paradajky, kúsky masla, lístky bazalky a tenučké plátky výborného tvrdého syra, mne chutí Vršatec.

  3. Mäsko som zroloval, previazal špagátom a na oleji som ho orestoval, aby sa zatiahlo.

  4. Potom som k nemu prihodil na hrubo nakrájanú cibuľu a dal som ho dusiť do rúry asi na 80 minút pri 170°C, posledných pár minút odkryté.

  5. Na jemno nakrájanú cibuľu som orestoval na olivovom oleji, pridal som nakrájané šampiňóny a nakrájanú chilli papričku.

  6. Dusil som ich spolu so soľou a čerstvo mletým korením asi 15 minút a keď som vydusil šťavu, zalial som huby smotanou.

  7. Dochutil som hnedým cukrom, citrónovou šťavou a nastrúhaným muškátovým orieškom.

  8. Po chvíľke sa omáčka ideálne zredukovala, tak som do nej dal oriešok masla.

  9. Upečené mäso som nechal odpočinúť, potom som ho nakrájal a prelial výpekom.

  10. Podával som so šampiňónovou omáčkou a domácimi vajcovými haluškami...mňam :-)

  11. Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť