NajRecept.sk Mäso Teľacie mäso Jahňacie rolované plece
Jahňacie rolované plece
Recept Jahňacie rolované plece
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   22.10.2013

Jahňacie rolované plece

Keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, potom som už len doladil prílohu a výborný obed bol na stole.

Suroviny
jahňacie plece
sušené paradajky
čerstvá bazalka
syr Vršatec
maslo
čerstvo mleté korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Jahňacie plece som nožom rozbalil na veľký plát, (ja som mal dva kusy) osolil som ho a dochutil čerstvo mletým korením.

  2. Naukladal som na neho nakrájané sušené paradajky, kúsky masla, lístky bazalky a tenučké plátky výborného tvrdého syra, mne chutí Vršatec.

  3. Mäsko som zroloval, previazal špagátom a na oleji som ho orestoval, aby sa zatiahlo.

  4. Potom som k nemu prihodil na hrubo nakrájanú cibuľu a dal som ho dusiť do rúry asi na 80 minút pri 170°C, posledných pár minút odkryté.

  5. Na jemno nakrájanú cibuľu som orestoval na olivovom oleji, pridal som nakrájané šampiňóny a nakrájanú chilli papričku.

  6. Dusil som ich spolu so soľou a čerstvo mletým korením asi 15 minút a keď som vydusil šťavu, zalial som huby smotanou.

  7. Dochutil som hnedým cukrom, citrónovou šťavou a nastrúhaným muškátovým orieškom.

  8. Po chvíľke sa omáčka ideálne zredukovala, tak som do nej dal oriešok masla.

  9. Upečené mäso som nechal odpočinúť, potom som ho nakrájal a prelial výpekom.

  10. Podával som so šampiňónovou omáčkou a domácimi vajcovými haluškami...mňam :-)

  11. Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár