NajRecept.sk Hubové rizoto s baby špenátom
Hubové rizoto s baby špenátom
Recept Hubové rizoto s baby špenátom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   5.10.2013

Hubové rizoto s baby špenátom

Milujem taliansku kuchyňu. Je jednoduchá a predsa tak úžasná. Mojou inšpiráciou pri varení talianskych jedál je Emanuele Ridi a jeho kuchárska šou S Italem v kuchyni. Práve v jeho šou som prvýkrát videla ako má vyzeraťpravé rizoto resp. risotto, že to nie je len ryža s mrazenou zeleninou naaranžovaná na tanieri do troch kopčekov, ale je to jednoliata hmota so skvelými chuťami. Príprava tohto rizota je jednoduchá, avšak trochu časovo náročnejšia. Nie preto, že by sa dlho varilo, ale preto, že treba pri ňom po celú dobu stáť a miešať ho. Ale stojí to zato!

Suroviny
olivový olej
2 strúčiky
cesnak
šampiony
kuriatka
čerstvý
baby špenát
hrnček
ryža
1 pohár
biele víno
1 liter
zeleninový vývar
hrsť (nastrúhaný)
parmezán
soľ
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci si rozpálime olivový olej a pridáme pretlačený cesnak. Hneď ako nám cesnak zavonia pridáme očistené a nakrájané huby. Huby popražime a pridáme ryžu, ktorú takisto nakrátko osmahneme.

  2. Huby a ryžu zalejeme vínom a necháme ho vyvariť. Po celý čas to však miešame, aby sa nám to neprichytilo.

  3. Prilejeme zopár naberačiek zeleninového vývaru, ale neprikrývame, iba stále miešame.

  4. Keď sa časť tekutiny odparí opäť prilejeme vývar a miešame. Takto to robíme dovtedy kým ryža nie je al dente (na skus) a nevytvorila sa nám, ako Emanuele hovorí, crema (taká krémová konzistencia).

  5. Pridáme umytý baby špenát a necháme ho spariť (trvá to fakt chvíľočku), nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla na zjemnenie. Podľa chuti osolíme.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár