Hubové rizoto s baby špenátom

Recept Hubové rizoto s baby špenátom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 5.10.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Milujem taliansku kuchyňu. Je jednoduchá a predsa tak úžasná. Mojou inšpiráciou pri varení talianskych jedál je Emanuele Ridi a jeho kuchárska šou S Italem v kuchyni. Práve v jeho šou som prvýkrát videla ako má vyzeraťpravé rizoto resp. risotto, že to nie je len ryža s mrazenou zeleninou naaranžovaná na tanieri do troch kopčekov, ale je to jednoliata hmota so skvelými chuťami. Príprava tohto rizota je jednoduchá, avšak trochu časovo náročnejšia. Nie preto, že by sa dlho varilo, ale preto, že treba pri ňom po celú dobu stáť a miešať ho. Ale stojí to zato!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 5.10.2013

Kategorie:

SUROVINY

olivový olej
2 strúčiky cesnak
šampiony
kuriatka
čerstvý baby špenát
hrnčekryža
1 pohárbiele víno
1 literzeleninový vývar
hrsť (nastrúhaný) parmezán
soľ
maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci si rozpálime olivový olej a pridáme pretlačený cesnak. Hneď ako nám cesnak zavonia pridáme očistené a nakrájané huby. Huby popražime a pridáme ryžu, ktorú takisto nakrátko osmahneme.

  2. Huby a ryžu zalejeme vínom a necháme ho vyvariť. Po celý čas to však miešame, aby sa nám to neprichytilo.

  3. Prilejeme zopár naberačiek zeleninového vývaru, ale neprikrývame, iba stále miešame.

  4. Keď sa časť tekutiny odparí opäť prilejeme vývar a miešame. Takto to robíme dovtedy kým ryža nie je al dente (na skus) a nevytvorila sa nám, ako Emanuele hovorí, crema (taká krémová konzistencia).

  5. Pridáme umytý baby špenát a necháme ho spariť (trvá to fakt chvíľočku), nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla na zjemnenie. Podľa chuti osolíme.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť