Hovädzie na hubách
Tentokrát to bola roštenka, hnedé šampiňóny a judášovo ucho, ktoré obsahuje veľa vitamínov a minerálov. Účinkuje pri bolestiach v hrdle, pri bolestiach očí, používa sa pri žltačke, aj ako tonikum vracajúce životnú energiu. Podporuje činnosť srdca, mozgu aj pečene a znižuje hladinu cholesterolu.
- Allergens : laktóza
Ingredients
Instructions
-
Najskôr som naklepal plátky roštenky a okorenil som ju čerstvo mletým čiernym korením, soľou a korením garam masala.
-
Mäso som orestoval na masti, potom som ho dal bokom a do výpeku som prihodil nakrájanú cibuľu, cesnak, hnedé šampiňóny a judášovo ucho, ktoré som predtým sparil vo vriacej vode.
-
Chvíľku, asi 10 minút som restoval, potom som vrátil mäso, podlial som vriacou vodou a dusil som asi 1,5 hodiny.
-
Keď bolo mäso mäkké, tak som ho vybral aj s niekoľkými hubami a omáčku som rozmixoval. Pridal som do nej aj jednu mrkvu, ktorá sa varila v polievke, ale nie je to nevyhnutné.
-
Keď už bola rozmixovaná, dal som ju zasa na plyn a pridal som k nej sladkú smotanu a keď prevrela, tak som ju zjemnil orieškom masla.
-
Vrátil som do nej mäso a odstavil som.
-
Podával som s tarhoňou a chutilo. Dobrú chuť 🙂
Pridaj komentár