Hovädzie na hubách

Recept Hovädzie na hubách

Pridal: S varechou v ruke, 1.10.2013

Kategorie: Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tentokrát to bola roštenka, hnedé šampiňóny a judášovo ucho, ktoré obsahuje veľa vitamínov a minerálov. Účinkuje pri bolestiach v hrdle, pri bolestiach očí, používa sa pri žltačke, aj ako tonikum vracajúce životnú energiu. Podporuje činnosť srdca, mozgu aj pečene a znižuje hladinu cholesterolu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 1.10.2013

Kategorie: Zdravé recepty

SUROVINY

plátkyhovädzia roštenka
judášovo ucho
hnedé šampiňóny
cibuľa
cesnak
bravčová masť
sladká smotana 12 %
garam masala
oriešokmaslo
soľ
čerstvo mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr som naklepal plátky roštenky a okorenil som ju čerstvo mletým čiernym korením, soľou a korením garam masala.

  2. Mäso som orestoval na masti, potom som ho dal bokom a do výpeku som prihodil nakrájanú cibuľu, cesnak, hnedé šampiňóny a judášovo ucho, ktoré som predtým sparil vo vriacej vode.

  3. Chvíľku, asi 10 minút som restoval, potom som vrátil mäso, podlial som vriacou vodou a dusil som asi 1,5 hodiny.

  4. Keď bolo mäso mäkké, tak som ho vybral aj s niekoľkými hubami a omáčku som rozmixoval. Pridal som do nej aj jednu mrkvu, ktorá sa varila v polievke, ale nie je to nevyhnutné.

  5. Keď už bola rozmixovaná, dal som ju zasa na plyn a pridal som k nej sladkú smotanu a keď prevrela, tak som ju zjemnil orieškom masla.

  6. Vrátil som do nej mäso a odstavil som.

  7. Podával som s tarhoňou a chutilo. Dobrú chuť :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť