Grilované plnené šampiňóny

Recept Grilované plnené šampiňóny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Šampiňóny plnené nátierkou zo stonkového zeleru, mozzarellou, cherry paradajkou, lístkom čerstvej bazalky a prekvapnuté olivovým olejom. Zelerová nátierka je výborná aj na chlieb.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

väčšiešampiňóny
zeler stonkový
mrkva
1 KLdijonská horčica
1 PLtatarská omáčka
1 PLpochúťková kyslá smotana
čerstvo mleté korenie
soľ
mozzarella
cherry paradajky
čerstvá bazalka
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo šampiňónov som opatrne vydlubkol  stonku, naukladal som ich na plech, dochutil soľou a čerstvo mletým korením a šupol do rúry pod gril asi tak na 15 až 17 minút.
  2. Pokiaľ sa hubky grilovali, pripravil som si nátierku zo stonkového zeleru: takže som najskôr nakrájanú mrkvu spolu s nakrájaným stonkovým zelerom rozmixoval   po rozmixovaní som už len dochutil čerstvo mletým korením. Soľ som ani nedával, pretože dijonská horčica bola slaná dosť.
  3. Nátierkou som naplnil ugrilované šampiňóny.
  4. Nátierka: kúsok mozzarelly spolu s cherry paradajkami rozmixovať, prekvapnúť dobrým olivovým olejom a potom už len dobrú chuť :)
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť