Jablková bábovka
Pridané: 16.9.2020
Po dlhšom čase vkladám ďalší skvelý recept z mojej zbierky. Milujem piecť bábovky. Existuje mnoho receptov, ktoré sú tradičné aj netradičné a hlavne sú úplne jednoduché. Pridať môžete čokoľvek - čokoládu, hrozienka, oriešky, sušené ovocie, mandle, kokos, čerstvé ovocie. Tentokrát som pekla s jablkom, ktoré zostalo v kuchyni na pracovnej doske a nikto sa ho ani nedotkol. Nabudúce budem vedieť, že jablko už ide do bábovky jedna radosť. Bábovka je vláčna, chutná a zmizne z taniera za pár minút, za to vám ručím. Autor: smiley
ZOBRAZIŤ RECEPT
Čučoriedkové muffiny
Pridané: 25.5.2015
Vláčne a voňavé muffiny, ktorám nedolá žiaden maškrtník. Sladké letom prevoňané čučierky milujem. Pripomínajú mi ako sme ich spolu so sesternicou oberali a pomáhali z nich pripraviť domáci džem alebo sirupy. Niekoľko z nich sa vždy zavarilo pre prípad choroby, aby znížili horúčku. Muffinky sú naozaj veľmi chutné, nie sú presladené a čučoriedky dodávajú cestu vlahu. Odporúčam vyskúšať naozaj každému. Ak nemáte čučorieky, kľudne použite napríklad nakrájané jahody, maliny alebo iné ovocie.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Fotorecept| Venčeky
Pridané: 30.5.2015
Milujem venčeky. Vanilkové venčeky. Ale kúpiť nejaké čo by chutili je ťažké, niekedy nemožné. A tak som sa rozhodla že sa naučím ich robiť doma. Odpalované cesto som dlho odkladala, až príliš odstrašujúcich príkladov som počula. Povedala som si že, to skúsim (plno iných vecí sa mi tiež nepodarilo na prvý pokus :)) A tak som sa koncom týždňa do nich pustila. Pred sobotnou návštevou som potrebovala niečo dobré, typicky naše - československé, niečo čo by potešilo, bolo by domáce a chutné, a chcela som aby toho bolo veľa, veľmi veľa. Bola to síce výzva a riziko, že nakoniec budem narýchlo robiť niečo nové, a robiť niečo na poslednú chvíľu ? Väčšinou žiadna sláva, ale ako sa hovorí ,,kto sa bojí nesmie do lesa". Rezervovala som si na to dosť času, otestovala som si rôzne recepty a postupy. Na intrernete ich nájdete neúrekom. Problém je, že u každého funguje niečo inak, má inú rúru, sú rôzne pomery ingrediencií, sem - tam chýba popis pečenia. A pri odpaľovanom ceste je zrejme pečenie rozhodujúce. Cesto mi nepríde až také zložité alebo nemožné, a ak máte dobrý mixér, tak je to vlastne veľmi jednoduché. Ale pri pečení to z počiatku aj u mňa vyzeralo na fiasko. Ale nakoniec som našla veľmi pekne napísaný postup pečenia na stránkach bonviváni.sk. Ich popis naozaj fungoval. Ale asi je naozaj doležité si to skúsiť, testovať a byť trpezlivý. Prvé si pripravíme cesto - odpalované cesto, ktoré sa používa aj na talianske profiterolky, francúzske éclair, veterníky a na naše venčeky..
ZOBRAZIŤ RECEPT