Domáci chlieb

Pridal: moj sladky svet, 11.10.2013
Kategorie: Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Bez "misky-kysky", bez domácej pekárne a je výborný mäkký...
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 11.10.2013
Kategorie: Pečivo
SUROVINY
500 ghladká múka
250 gkrupica z tvrdej pšenice
soľ
1 kockadroždie
300 mlvoda
Droždie roztopíme vo vode so soľou a pridáme múky.
Vymiešame cesto. Netreba dlho miesiť, stačí cesto vymiešať varechou, aby bolo hladké a necháme kysnúť zakryté fóliou na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoj objem.
Vytvoríme bochník a necháme ho na plechu ešte asi 30 minút kysnúť.
Upečieme pri 180 °C.
Chlebík má po vybratí z rúry tvrdú kôrku, ale keď vychladne, zostane niekoľko dní mäkkučký. Chlieb necháme chladnúť pri izbovej teplote na mriežke.
KOMENTÁRE K RECEPTU