Domáci chlieb

Recept Domáci chlieb

Pridal: moj sladky svet, 11.10.2013

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bez "misky-kysky", bez domácej pekárne a je výborný mäkký...

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 11.10.2013

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

500 ghladká múka
250 gkrupica z tvrdej pšenice
soľ
1 kockadroždie
300 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Droždie roztopíme vo vode so soľou a pridáme múky.

  2. Vymiešame cesto. Netreba dlho miesiť, stačí cesto vymiešať varechou, aby bolo hladké a necháme kysnúť zakryté fóliou na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoj objem.

  3. Vytvoríme bochník a necháme ho na plechu ešte asi 30 minút kysnúť.

  4. Upečieme pri 180 °C.

  5. Chlebík má po vybratí z rúry tvrdú kôrku, ale keď vychladne, zostane niekoľko dní mäkkučký. Chlieb necháme chladnúť pri izbovej teplote na mriežke.

  6. Stojí určite za to ho vyskúšať, Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť