NajRecept.sk Pečivo Domáci chlieb
Domáci chlieb
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   11.10.2013

Domáci chlieb

Bez "misky-kysky", bez domácej pekárne a je výborný mäkký...

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
500 g
hladká múka
250 g
krupica z tvrdej pšenice
soľ
1 kocka
droždie
300 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Droždie roztopíme vo vode so soľou a pridáme múky.

  2. Vymiešame cesto. Netreba dlho miesiť, stačí cesto vymiešať varechou, aby bolo hladké a necháme kysnúť zakryté fóliou na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoj objem.

  3. Vytvoríme bochník a necháme ho na plechu ešte asi 30 minút kysnúť.

  4. Upečieme pri 180 °C.

  5. Chlebík má po vybratí z rúry tvrdú kôrku, ale keď vychladne, zostane niekoľko dní mäkkučký. Chlieb necháme chladnúť pri izbovej teplote na mriežke.

  6. Stojí určite za to ho vyskúšať, Dobrú chuť!

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov