NajRecept.sk Pečivo Domáci chlieb
Domáci chlieb
Recept Domáci chlieb
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   11.10.2013

Domáci chlieb

Bez "misky-kysky", bez domácej pekárne a je výborný mäkký...

Suroviny
500 g
hladká múka
250 g
krupica z tvrdej pšenice
soľ
1 kocka
droždie
300 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Droždie roztopíme vo vode so soľou a pridáme múky.

  2. Vymiešame cesto. Netreba dlho miesiť, stačí cesto vymiešať varechou, aby bolo hladké a necháme kysnúť zakryté fóliou na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoj objem.

  3. Vytvoríme bochník a necháme ho na plechu ešte asi 30 minút kysnúť.

  4. Upečieme pri 180 °C.

  5. Chlebík má po vybratí z rúry tvrdú kôrku, ale keď vychladne, zostane niekoľko dní mäkkučký. Chlieb necháme chladnúť pri izbovej teplote na mriežke.

  6. Stojí určite za to ho vyskúšať, Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár