NajRecept.sk Cestoviny Domáce rezance s tvarohom
Domáce rezance s tvarohom
Recept Domáce rezance s tvarohom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   1.10.2013

Domáce rezance s tvarohom

Domáce rezance, tvaroh, prepražené maslo a údená slanina - kombinácia chutí a vôní ktoré prebudia vaše chuťové kanáliky a pošteklia ich na tom správnom mieste.

Suroviny

Cesto:

200 g
hrubá múka
200 g
polohrubá múka
4 ks
vajce
štipka
soľ

Ostatné suroviny:

100 g (kockové)
maslo
100 g
údená slanina
250 g
hrudkovitý tvaroh
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Domáce rezance najradšej robím z hrubej a polohrubej múky. Na 100 g múky ide jedno vajce a ak ich nerobím do zásoby, tak aj štipka soli. Časť vajec môžete nahradiť aj vodou, je to len na vašom rozhodnutí.

    Múku som spojil s vajcami a tentokrát rukou som vypracoval cesto, také polotuhé a pružné, neuškodí mu, ak ho zabalené dáme odpočinúť na pár minút do chladu.

  2. Cesto som rozdelil na 4 rovnaké bochníčky.

  3. Tie som postupne vyvaľkal a potom som ich nechal obschnúť na utierke.

  4. Vyvaľkané, mierne obschnuté cesto som nakrájal na pásy asi 10 cm široké, naukladal som ich na seba a ostrým nožom som ich nakrájal na široké rezance, ktoré som zasa rozložil na utierku.

  5. Maslo som dal prepražiť a nakrájanú slaninku som na 1 PL oleja opražil.

  6. Rezance som dal variť do osolenej vody a keď som ich scedil tak som ich nepreplachoval, len som ich premiešal s prepraženým maslom, tvarohom a slaninkou.

  7. Hotovo a dobrú chuť! :-)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár