Domáce rezance s tvarohom

Recept Domáce rezance s tvarohom

Pridal: S varechou v ruke, 1.10.2013

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Domáce rezance, tvaroh, prepražené maslo a údená slanina - kombinácia chutí a vôní ktoré prebudia vaše chuťové kanáliky a pošteklia ich na tom správnom mieste.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 1.10.2013

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

Cesto:

200 ghrubá múka
200 gpolohrubá múka
4 ksvajce
štipkasoľ

Ostatné suroviny:

100 g (kockové)maslo
100 gúdená slanina
250 ghrudkovitý tvaroh

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Domáce rezance najradšej robím z hrubej a polohrubej múky. Na 100 g múky ide jedno vajce a ak ich nerobím do zásoby, tak aj štipka soli. Časť vajec môžete nahradiť aj vodou, je to len na vašom rozhodnutí.

    Múku som spojil s vajcami a tentokrát rukou som vypracoval cesto, také polotuhé a pružné, neuškodí mu, ak ho zabalené dáme odpočinúť na pár minút do chladu.

  2. Cesto som rozdelil na 4 rovnaké bochníčky.

  3. Tie som postupne vyvaľkal a potom som ich nechal obschnúť na utierke.

  4. Vyvaľkané, mierne obschnuté cesto som nakrájal na pásy asi 10 cm široké, naukladal som ich na seba a ostrým nožom som ich nakrájal na široké rezance, ktoré som zasa rozložil na utierku.

  5. Maslo som dal prepražiť a nakrájanú slaninku som na 1 PL oleja opražil.

  6. Rezance som dal variť do osolenej vody a keď som ich scedil tak som ich nepreplachoval, len som ich premiešal s prepraženým maslom, tvarohom a slaninkou.

  7. Hotovo a dobrú chuť! :-)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť