Fotopostup: Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

Fotopostup: Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

By 21. októbra 2013

Mala som chuť niečo upiecť a dlho sa mi zbiehali slinky na niečo čokoládovo-tvarohové. Objavila som Augsburské rezy a tak šup na to.

Všetko vyzeralo super, no potom prišiel zlom - vaľkanie a prenesenie cesta. To bol boj Vám teda poviem... Najskôr sa cesto mrvilo, keď sa ho konečne po nespočetnom podsypávaní múkou podarilo vyvaľkať - nedalo sa nijak preniesť (samozrejme skúsené gazdinky využijú valček, no mne ani tento spôsob veľmi nešiel). a tak som cesto dala do vymasteného plechu a vyvaľkala v ňom. Naniesla plnku a ďalší problém - ako preniesť plát na vrch? No čo, vaľkala som po častiach a ukladala vedľa seba. Keby ste videli ako to prebiehalo, veru by ste sa nasmiali 🙂

Napriek tejto drine sa koláčik vydaril a je vynikajúci. Určite ho vyskúšam aj nabudúce a pokúsim sa zlepšiť postup.

Ak máte nejaké rady, ako si pomôcť pri mrvivom ceste ako je toto napíšte ich prosím do komentárov aby sme pomohli aj ďalším 🙂

Ingredients

Instructions

  1. Ako prvé si pripravíme tvarohovú plnku:

    Žĺtky vyšľaháme do peny s vanilkovým cukrom a so 75 g práškového cukru.

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom


  2. Primiešame tvaroh, zlatý klas a rozpustené maslo a zašľaháme.

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom


  3. Nakoniec vymiešame tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so zvyškom práškového cukru a zľahka primiešame do tvarohovej plnky.

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

    Plnka sa Vám bude zdať veľmi tekutá, no nebojte pečením stuhne a bude krásne držať tvar.

  4. A teraz prichádza boj s cestom:

    Múku dobre premiešame s práškom do pečiva a kakaom.


  5. Pridáme zmäknuté nakrájané maslo a rukou premiesime.

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom


  6. Pridáme práškový cukor, žĺtok, mlieko a vypracujeme na hladké cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti.

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom


  7. Najskôr vyvaľkáme jednu časť na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Komu sa podarí tento úkon aby vedel preniesť cesto - tomu skláňam poklonu.

    Avšak existuje trik s potravinárskou fóliou - cesto vyvaľkáte na fólii a opatrne preklopíte na plech. Takto to zopakujte aj pri vrchnej časti 🙂

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

     

    Kto by si to chcel uľahčiť vymastí a vysype plech na pečenie, cesto vyvaľká pomocou malého valčeka v plechu (myslím, že toto je jednoduchšia forma)

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom


  8. Na vyvaľkané cesto rovnomerne nanesieme krém.

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom


  9. Vyvaľkáme druhú časť cesta a položíme na plnku. Tento krok som Vám neodfotila pre prípad aby ste neskolabovali pri pohľade na poskladaný povrch 🙂 Po upečení to vidieť nebolo a keď sa naniesla čokoládová poleva - pohroma bola zažehnaná 🙂

    Podobne ako pri spodnom pláte postupujte aj pri tomto vrchnom a vyhnete sa rezacej pohrome 🙂

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

    Pomáhal aj priateľ 🙂

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémomTakto nejak sme pokladali cesto na vrch 🙂


  10. Koláč pečieme vo vyhriatej rúru pri teplote 170 °C približne 20 minút,kým cesto na okrajoch začne ružovieť.

  11. Kým sa koláč pečie pripravíme si čokoládovú polevu: 

    Čokoládu nalámeme a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.


  12. Keď je koláčik upečený necháme ho vychladnúť a rovnomerne rozotrieme čokoládovú polevu.

    Čokoládové rezy s tvarohovým krémom


  13. Hotové dáme stuhnúť do chladu približne na 30 minút.

  14. Keď koláčik stuhne nakrájame na kocky alebo ľubovoľné tvary.

Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

6 odpovedí na Fotopostup: Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

  1. Emília Lovecká

    Ja si obidve cestá rozváľkavám na papieri na pečenie, ktorý vystrihnem na rozmer plechu. Potom nemám problém s prenesením na plech.

    • najrecept

      Super nápad! Ďakujem a nabudúce určite vyskúšam takto 🙂

  2. maria

    je velmi dobry,len ja davam cesto ine ,ktore použivam na kokosovy hneteny,s ktorym sa dobre pracuje.rozvalkam normalne na table a valečkom pomučením cesto prenesiem na plech.

  3. Stanka

    Tiež som koláčik skúšala a stretla som sa s tým istým problémom. Skúsila som preto dať cesto na chvíľu do chladničky, aby trošku stuhlo, ale nepomohlo to veľmi. Potom som vyskúšala trik so sáčikom. Pod cesto aj na cesto (aby sa vaľkaním netrhalo) som dala prerezaný mikroténový sáčik, cesto som vyvaľkala, vrchny sacik odstránila a pomocou toho spodného som cesto premiestnila na plech a druhú časť potom na tvarohovú plnku.

    • Stanka

      Ešte som zabudla podotknúť, že aj napriek tejto “chybičke” bol koláčik úžasný, hlavne o 2 dni, keď bol poriadne odležaný.

      • najrecept

        Stanka super nápad s tým sáčkom. Chystala som sa dopísať trik s potravinovou fóliou len som si nenašla čas 🙂 Som rada, že koláčik chutil a máte pravdu, najlepší je na druhý deň ale i tretí ak zostane 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *