Fotopostup: Čokoládové rezy s tvarohovým krémom
Mala som chuť niečo upiecť a dlho sa mi zbiehali slinky na niečo čokoládovo-tvarohové. Objavila som Augsburské rezy a tak šup na to. Všetko vyzeralo super, no potom prišiel zlom - vaľkanie a prenesenie cesta. To bol boj Vám teda poviem... Najskôr sa cesto mrvilo, keď sa ho konečne po nespočetnom podsypávaní múkou podarilo vyvaľkať - nedalo sa nijak preniesť (samozrejme skúsené gazdinky využijú valček, no mne ani tento spôsob veľmi nešiel). a tak som cesto dala do vymasteného plechu a vyvaľkala v ňom. Naniesla plnku a ďalší problém - ako preniesť plát na vrch? No čo, vaľkala som po častiach a ukladala vedľa seba. Keby ste videli ako to prebiehalo, veru by ste sa nasmiali :-) Napriek tejto drine sa koláčik vydaril a je vynikajúci. Určite ho vyskúšam aj nabudúce a pokúsim sa zlepšiť postup. Ak máte nejaké rady, ako si pomôcť pri mrvivom ceste ako je toto napíšte ich prosím do komentárov aby sme pomohli aj ďalším :-)
SUROVINY
Cesto:
Plnka:
Poleva:
- A teraz prichádza boj s cestom: Múku dobre premiešame s práškom do pečiva a kakaom.
- Najskôr vyvaľkáme jednu časť na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Komu sa podarí tento úkon aby vedel preniesť cesto - tomu skláňam poklonu. Avšak existuje trik s potravinárskou fóliou - cesto vyvaľkáte na fólii a opatrne preklopíte na plech. Takto to zopakujte aj pri vrchnej časti :-) Kto by si to chcel uľahčiť vymastí a vysype plech na pečenie, cesto vyvaľká pomocou malého valčeka v plechu (myslím, že toto je jednoduchšia forma)
- Vyvaľkáme druhú časť cesta a položíme na plnku. Tento krok som Vám neodfotila pre prípad aby ste neskolabovali pri pohľade na poskladaný povrch :) Po upečení to vidieť nebolo a keď sa naniesla čokoládová poleva - pohroma bola zažehnaná :-) Podobne ako pri spodnom pláte postupujte aj pri tomto vrchnom a vyhnete sa rezacej pohrome :-) Pomáhal aj priateľ :-) Takto nejak sme pokladali cesto na vrch :-)
- Koláč pečieme vo vyhriatej rúru pri teplote 170 °C približne 20 minút,kým cesto na okrajoch začne ružovieť.
- Kým sa koláč pečie pripravíme si čokoládovú polevu: Čokoládu nalámeme a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
- Hotové dáme stuhnúť do chladu približne na 30 minút.
- Keď koláčik stuhne nakrájame na kocky alebo ľubovoľné tvary.