NajRecept.sk Dezerty Fotopostup: Čokoládové rezy s tvarohovým krémom
Fotopostup: Čokoládové rezy s tvarohovým krémom
Recept Fotopostup: Čokoládové rezy s tvarohovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   21.10.2013

Fotopostup: Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

Mala som chuť niečo upiecť a dlho sa mi zbiehali slinky na niečo čokoládovo-tvarohové. Objavila som Augsburské rezy a tak šup na to. Všetko vyzeralo super, no potom prišiel zlom - vaľkanie a prenesenie cesta. To bol boj Vám teda poviem... Najskôr sa cesto mrvilo, keď sa ho konečne po nespočetnom podsypávaní múkou podarilo vyvaľkať - nedalo sa nijak preniesť (samozrejme skúsené gazdinky využijú valček, no mne ani tento spôsob veľmi nešiel). a tak som cesto dala do vymasteného plechu a vyvaľkala v ňom. Naniesla plnku a ďalší problém - ako preniesť plát na vrch? No čo, vaľkala som po častiach a ukladala vedľa seba. Keby ste videli ako to prebiehalo, veru by ste sa nasmiali :-) Napriek tejto drine sa koláčik vydaril a je vynikajúci. Určite ho vyskúšam aj nabudúce a pokúsim sa zlepšiť postup. Ak máte nejaké rady, ako si pomôcť pri mrvivom ceste ako je toto napíšte ich prosím do komentárov aby sme pomohli aj ďalším :-)

Suroviny

Cesto:

400 g
hladká múka
1 balenie
kypriaci prášok do pečiva
3 PL
kakao
250 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok
3 PL
mlieko
na vysypanie dosky a vysypanie plechu
múka
na vymastenie plechu
maslo

Plnka:

3 ks
žĺtok
4 ks
bielok
150 g
práškový cukor
1 balenie
vanilkový cukor
500 g
jemný tvaroh
90 g
maslo
1 balenie
Zlatý klas

Poleva:

150 g
čokoláda na varenie
20 - 30 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ako prvé si pripravíme tvarohovú plnku:
    Žĺtky vyšľaháme do peny s vanilkovým cukrom a so 75 g práškového cukru.

  2. Primiešame tvaroh, zlatý klas a rozpustené maslo a zašľaháme.


  3. Nakoniec vymiešame tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so zvyškom práškového cukru a zľahka primiešame do tvarohovej plnky.

    Plnka sa Vám bude zdať veľmi tekutá, no nebojte pečením stuhne a bude krásne držať tvar.
  4. A teraz prichádza boj s cestom:
    Múku dobre premiešame s práškom do pečiva a kakaom.

  5. Pridáme zmäknuté nakrájané maslo a rukou premiesime.


  6. Pridáme práškový cukor, žĺtok, mlieko a vypracujeme na hladké cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti.

  7. Najskôr vyvaľkáme jednu časť na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Komu sa podarí tento úkon aby vedel preniesť cesto - tomu skláňam poklonu.
    Avšak existuje trik s potravinárskou fóliou - cesto vyvaľkáte na fólii a opatrne preklopíte na plech. Takto to zopakujte aj pri vrchnej časti :-)

      Kto by si to chcel uľahčiť vymastí a vysype plech na pečenie, cesto vyvaľká pomocou malého valčeka v plechu (myslím, že toto je jednoduchšia forma)


  8. Na vyvaľkané cesto rovnomerne nanesieme krém.


  9. Vyvaľkáme druhú časť cesta a položíme na plnku. Tento krok som Vám neodfotila pre prípad aby ste neskolabovali pri pohľade na poskladaný povrch :) Po upečení to vidieť nebolo a keď sa naniesla čokoládová poleva - pohroma bola zažehnaná :-)
    Podobne ako pri spodnom pláte postupujte aj pri tomto vrchnom a vyhnete sa rezacej pohrome :-)

    Pomáhal aj priateľ :-)
    Takto nejak sme pokladali cesto na vrch :-)

  10. Koláč pečieme vo vyhriatej rúru pri teplote 170 °C približne 20 minút,kým cesto na okrajoch začne ružovieť.

  11. Kým sa koláč pečie pripravíme si čokoládovú polevu: 
    Čokoládu nalámeme a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.

  12. Keď je koláčik upečený necháme ho vychladnúť a rovnomerne rozotrieme čokoládovú polevu.

  13. Hotové dáme stuhnúť do chladu približne na 30 minút.

  14. Keď koláčik stuhne nakrájame na kocky alebo ľubovoľné tvary.


Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár