NajRecept.sk Torty Čokoládová torta s tvarohovo-kokosovým krémom
Čokoládová torta s tvarohovo-kokosovým krémom
Recept Čokoládová torta s tvarohovo-kokosovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   15.10.2013

Čokoládová torta s tvarohovo-kokosovým krémom

Tak ďalšie narodeniny sa oslavovali a to chcelo nejakú tortičku. Premýšľala som, googlila som a našla som túto jednoduchú no naozaj chutnú čokoládovú tortu. Bol to experiment (samozrejme opäť, asi to bude moja disciplína) a tak opäť to napätie čo bude výsledkom. Keď už však korpus vyšiel a krém vyzeral sľubne, bolo najočakávanejším momentom rozrezanie na polovicu. Priznám sa, doteraz som rezala len nožom ale konečne som si zaobstarala pílku (v sade spolu so zdobiacim sáčkom z Ikei). A tak šup na to - vydarilo sa. Jupí môžem plniť, to bol pocit :-) Tortička chutila všetkým, takže pri najbližšej príležitosti (keď ma nenapadne zasa experimentovať podľa neodskúšaných receptov) ju určite upečiem znova. Do plnky môžete pridať napríklad ovocie, ktoré ju ešte viac osvieži alebo hrozienka, brusinky alebo čo Vám chutí. Nabudúce však budem určite chcieť trošku vyšší korpus tak sa troška pohrám s ingredienciami :-) Inak pre nadšencov cupcake - plnku môžete použiť ako zdobiaci krém. Bude Vám pekne držať a aj chutiť ;-) Ako odmerku som použila 200 ml pohár

Suroviny

Korpus:

4 ks
vajce
1 pohár
práškový cukor
2 poháre
polohrubá múka
1 balenie
prášok do pečiva
2 PL
kakao
1 pohár
mlieko
3/4 pohára
olej

Tvarohovo-kokosový krém:

500 g (ja som použila z Lidla - modrý kelímok)
jemný tvaroh
250 g
maslo
4 PL
práškový cukor
1 balenie
vanilkový puding Olé bez varenia
5 PL
strúhaný kokos

Čokoládová poleva:

100 g
horká čokoláda 70 %
50 ml
smotana na varenie
25 - 30 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si dáme predhriať rúru na teplotu 170 °C aby sme potom zbytočne nečakali.

  2. Oddelíme si žĺtky od bielkov.

  3. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny.

  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

  5. V ďalšej miske zmiešame všetky suché suroviny - múku , prášok na pečenie, kakao.

  6. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme striedavo olej a mlieko. Zakaždým necháme dobre premiešať aby sa suroviny spojili.

  7. Ďalej opatrne ale dôkladne primiešame bielky. A za postupného primiešavania zmesi suchých surovín ešte opatrne premiešame.

  8. Cesto rovnomerne nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Dáme piecť na 20 - 25  minút.

  9. Popri pečení si pripravíme krém: 
    Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Do misky vyklopíme tvaroh a vyšľaháme s práškovým cukrom, pudingovým práškom, vychladnutým maslom a kokosom na krém.
    Uložíme do chladničky kým sa korpus upečie a vychladne -dúfam, že ste naň nezabudli ;-)

  10. Čokoládová poleva: Čokoládu dáme spolu s maslom roztopiť do vodného kúpeľa.
    Do rozpustenej dobre zamiešame smotanu.

  11. Upečený korpus necháme vychladnúť a pomocou pílky ho rozrežeme na polovicu.


  12. Jeden plát potrieme 2/3 krému a posypeme trochou kokosu. Uložíme naň druhý plát ktorý potrieme zvyšným krémom. Zatrieme aj okraje.

  13. Nakoniec tortu rovnomerne potrieme čokoládovou polevou a husto posypeme kokosom.

  14. Vložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 2 hodiny.


Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár