Čokoládová torta s tvarohovo-kokosovým krémom

Recept Čokoládová torta s tvarohovo-kokosovým krémom

Pridal: Katka, 15.10.2013

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak ďalšie narodeniny sa oslavovali a to chcelo nejakú tortičku. Premýšľala som, googlila som a našla som túto jednoduchú no naozaj chutnú čokoládovú tortu. Bol to experiment (samozrejme opäť, asi to bude moja disciplína) a tak opäť to napätie čo bude výsledkom. Keď už však korpus vyšiel a krém vyzeral sľubne, bolo najočakávanejším momentom rozrezanie na polovicu. Priznám sa, doteraz som rezala len nožom ale konečne som si zaobstarala pílku (v sade spolu so zdobiacim sáčkom z Ikei). A tak šup na to - vydarilo sa. Jupí môžem plniť, to bol pocit :-) Tortička chutila všetkým, takže pri najbližšej príležitosti (keď ma nenapadne zasa experimentovať podľa neodskúšaných receptov) ju určite upečiem znova. Do plnky môžete pridať napríklad ovocie, ktoré ju ešte viac osvieži alebo hrozienka, brusinky alebo čo Vám chutí. Nabudúce však budem určite chcieť trošku vyšší korpus tak sa troška pohrám s ingredienciami :-) Inak pre nadšencov cupcake - plnku môžete použiť ako zdobiaci krém. Bude Vám pekne držať a aj chutiť ;-) Ako odmerku som použila 200 ml pohár

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 15.10.2013

Kategorie: Torty

SUROVINY

Korpus:

4 ksvajce
1 pohárpráškový cukor
2 pohárepolohrubá múka
1 balenieprášok do pečiva
2 PL kakao
1 pohármlieko
3/4 poháraolej

Tvarohovo-kokosový krém:

500 g (ja som použila z Lidla - modrý kelímok)jemný tvaroh
250 gmaslo
4 PLpráškový cukor
1 balenievanilkový puding Olé bez varenia
5 PLstrúhaný kokos

Čokoládová poleva:

100 ghorká čokoláda 70 %
50 mlsmotana na varenie
25 - 30 g maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si dáme predhriať rúru na teplotu 170 °C aby sme potom zbytočne nečakali.

  2. Oddelíme si žĺtky od bielkov.

  3. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny.

  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

  5. V ďalšej miske zmiešame všetky suché suroviny - múku , prášok na pečenie, kakao.

  6. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme striedavo olej a mlieko. Zakaždým necháme dobre premiešať aby sa suroviny spojili.

  7. Ďalej opatrne ale dôkladne primiešame bielky. A za postupného primiešavania zmesi suchých surovín ešte opatrne premiešame.

  8. Cesto rovnomerne nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Dáme piecť na 20 - 25  minút.

  9. Popri pečení si pripravíme krém: 
    Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Do misky vyklopíme tvaroh a vyšľaháme s práškovým cukrom, pudingovým práškom, vychladnutým maslom a kokosom na krém.
    Uložíme do chladničky kým sa korpus upečie a vychladne -dúfam, že ste naň nezabudli ;-)

  10. Čokoládová poleva: Čokoládu dáme spolu s maslom roztopiť do vodného kúpeľa.
    Do rozpustenej dobre zamiešame smotanu.

  11. Upečený korpus necháme vychladnúť a pomocou pílky ho rozrežeme na polovicu.


  12. Jeden plát potrieme 2/3 krému a posypeme trochou kokosu. Uložíme naň druhý plát ktorý potrieme zvyšným krémom. Zatrieme aj okraje.

  13. Nakoniec tortu rovnomerne potrieme čokoládovou polevou a husto posypeme kokosom.

  14. Vložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 2 hodiny.


PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť