Čokoládová torta s tvarohovo-kokosovým krémom
Tak ďalšie narodeniny sa oslavovali a to chcelo nejakú tortičku. Premýšľala som, googlila som a našla som túto jednoduchú no naozaj chutnú čokoládovú tortu. Bol to experiment (samozrejme opäť, asi to bude moja disciplína) a tak opäť to napätie čo bude výsledkom. Keď už však korpus vyšiel a krém vyzeral sľubne, bolo najočakávanejším momentom rozrezanie na polovicu. Priznám sa, doteraz som rezala len nožom ale konečne som si zaobstarala pílku (v sade spolu so zdobiacim sáčkom z Ikei). A tak šup na to - vydarilo sa. Jupí môžem plniť, to bol pocit :-) Tortička chutila všetkým, takže pri najbližšej príležitosti (keď ma nenapadne zasa experimentovať podľa neodskúšaných receptov) ju určite upečiem znova. Do plnky môžete pridať napríklad ovocie, ktoré ju ešte viac osvieži alebo hrozienka, brusinky alebo čo Vám chutí. Nabudúce však budem určite chcieť trošku vyšší korpus tak sa troška pohrám s ingredienciami :-) Inak pre nadšencov cupcake - plnku môžete použiť ako zdobiaci krém. Bude Vám pekne držať a aj chutiť ;-) Ako odmerku som použila 200 ml pohár
SUROVINY
Korpus:
Tvarohovo-kokosový krém:
Čokoládová poleva:
- Najskôr si dáme predhriať rúru na teplotu 170 °C aby sme potom zbytočne nečakali.
- Oddelíme si žĺtky od bielkov.
- Žĺtky vymiešame s cukrom do peny.
- V ďalšej miske zmiešame všetky suché suroviny - múku , prášok na pečenie, kakao.
- Do vyšľahaných žĺtkov pridáme striedavo olej a mlieko. Zakaždým necháme dobre premiešať aby sa suroviny spojili.
- Ďalej opatrne ale dôkladne primiešame bielky. A za postupného primiešavania zmesi suchých surovín ešte opatrne premiešame.
- Čokoládová poleva: Čokoládu dáme spolu s maslom roztopiť do vodného kúpeľa. Do rozpustenej dobre zamiešame smotanu.
- Jeden plát potrieme 2/3 krému a posypeme trochou kokosu. Uložíme naň druhý plát ktorý potrieme zvyšným krémom. Zatrieme aj okraje.
- Nakoniec tortu rovnomerne potrieme čokoládovou polevou a husto posypeme kokosom.
- Vložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 2 hodiny.