Čerešňový koláč s posýpkou

Recept Čerešňový koláč s posýpkou

Pridal: Zuzka, 24.10.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Varujem. Tento koláč vyskúša vašu trpezlivosť. Píšem to z jedinej príčiny. Kým som vykôstkovala všetky čerešne, tak som sa na to skoro vykašľala, ako mi to už šlo hore krkom! Bolo teplo, koláč som už chcela mať hotový, a proste nič, pretože som nachádzala stále novú a novú nevykôstkovanú čerešňu...Nakoniec sa mi to ale podarilo priviesť do zdarného konca. Jupí!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 24.10.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

200 g (vykôstkované)čerešne
2 PLkryštálový cukor
100 ghladká múka
2 KLprášok do pečiva
50 gmletý mak
120 gkryštálový cukor
75 g (rozpustené)maslo
75 g biely jogurt
2 ksvajce

Mrvenička:

pármaslové keksy
75 ghrubá múka
30 gkryštálový cukor
50 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vykôstkované čerešne som nechala v hrnci spolu s cukrom zohriať, kým sa cukor roztopil a čerešne trochu pustili šťavu - bol to taký sladší čerešňový karamelosirup, ktorý čerešne krásne obalil a získali lesklý povrch.

  2. Zmes som nechala úplne vychladnúť.

  3. Vajcia s cukrom som vyšľahala do peny.

  4. Pridala maslo, jogurt, múku, prášok do pečiva a mak.

  5. Cesto som vyliala do okrúhlej formy, ktorú som vymastila a vysypala múkou.

  6. Na vrch som naukladala čerešne z bodu 1 bez šťavy.

  7. Nakoniec som pridala mrveničku:

    tyčovým mixérom som rozomlela sušienky, pridala múku, cukor a maslo a prstami som urobila drobenku.

    Vysypala som ju na vrch koláča.

  8. Pri 170 °C som nechala koláč piecť cca 50 minút.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť