Brokolicovo-jablkový šalát

Recept Brokolicovo-jablkový šalát

Pridal: adkas-tastyfood, 2.10.2013

Kategorie: Ovocné, Zeleninové, Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Brokolica v kombinácii s jabĺčkom a sušeným ovocím, mandľami a s jogurtovou zálievkou ochutenou citrónom a medom ponúkajú mix sladko-kyselkavej chuti. Šalát je raz-dva hotový a rovnako rýchlo i zjedený. Tak nám chutil, že som ho robila v krátkom čase dvakrát po sebe. Pripravte si však len také množstvo, ktoré ihneď skonzumujete, pretože ak postojí, zelenina bude zvädnutá.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 2.10.2013

Kategorie: Ovocné, Zeleninové, Šaláty

SUROVINY

1 hlávkabrokolica
1 ks (kyslejšie, väčšie)jablko
1 ksmrkva
25 g (alebo hrozienka)sušené brusnice
25 gsušené slivky
2 PL (opražené na suchej panvici)mandľové lupienky
soľ

Zálievka:

1 baleniepochúťková smotana
1 - 2 PLcitrónová šťava
1 KLmed
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mandľové lupienky opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť.
  2. Brokolicu rozdelíme na ružičky a nad parou ju sparíme, prípadne dáme do mierne osolenej vriacej vody cca na 5 minút. Brokolica má ostať chrumkavá.
  3. Necháme vychladnúť a narežeme na menšie kúsky.
  4. Hlúbiky nakrájame nadrobno.
  5. Mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle na jablká.
  6. Jablká očistíme a nakrájame na drobné kocky.
  7. Pridáme sušené ovocie (ak máme väčšie kusy, tak ich nakrájame na menšie) a všetko opatrne premiešame.
  8. Posypeme mandľovými lupienkami.
  9. Smotanu zmiešame s citrónovou šťavou, medom a dochutíme soľou a korením. Zálievkou môžeme preliať celý šalát alebo podávame zvlásť v miske a na tanieri si premiešame so zeleninou.
Zelenina pôsobením smotany rýchlo zmäkne, preto doporučujem zálievku pridať na šalát pred konzumáciou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť