Bravčová pečienka s ražnými nokmi

Recept Bravčová pečienka s ražnými nokmi

Pridal: Spinava kuchyna je s, 7.10.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pečienka má svojich zástancov aj odporcov. Ja patrím do tej prvej skupiny. Pečienka je však jediná vnútornosť, ktorú som ochotná zjesť a aj pripraviť. Je to však taká jednoduchá vec na prípravu a pritom je naozaj chutná. Tentokrát som ju vylepšila tým, že som vymenila ryžu, ako klasickú prílohu, za ražné noky. Chuťový zážitok bol dvojnásobný.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 7.10.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

Pečienka:

500 gbravčová pečienka
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
1 KLpaprika mletá sladká
1 KLrasca celá
(nezabudnite, že pečienka sa solí vždy až na konci lebo by inak stvrdla)soľ
podľa chutimleté čierne korenie
1 PLbravčová masť
cca 0,5 litravoda

Ňoki:

300 g (poznáte aj pod názvom žitná)ražná múka
štipkasoľ
250 ml (vriace)mlieko
maslo
jarná cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Pečienka: 
  1. Pečienku si dobre očistíme a nakrájame (na kocky, pásiky...).

  2. V hrnci si rozpustíme bravčovú masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú smažíme dozlatista.

  3. Potom k nej pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Smažíme asi minútu a prihodíme pečienku.

  4. Keď sa pečienka "zatiahne" (chytí farbu) tak ju poprášime paprikou, pridáme rascu a mleté korenie, podlejeme troškou vody, prikryjeme a dusíme do mäkka na miernom plameni. (ak je potrebné tak pridáme vodu, ktorá sa počas dusenia vyparuje).

  5. Keď je pečienka mäkká, odstavíme ju a osolíme podľa chuti.

Ňoki: 

  1. Ražnú múku zmiešame spolu s vriacim mliekom, osolíme a vypracujeme cesto.

  2. Z cesta potom čajovou lyžičkou vykrajujeme halušky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody.

  3. Keď sú halušky uvarené tak ich scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

  4. Na panvici si rozpustíme maslo, pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a halušky.

  5. Halušky na miernom ohni pražíme kým chytia peknú zlatistú farbu a schrumkatievajú.

Pečienku podávame s opraženými nokmi a nejakou kyslou prílohou (napríklad kyslé uhorky či zavarená cvikla).

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť