Bavorský Jablkový Koláč

Recept Bavorský Jablkový Koláč

Pridal: Bistro 69, 29.10.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aby ste spodné cesto nemali príliš vlhké, je dobré na spodok cesta natrieť sladký tvaroh.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bistro 69, 29.10.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

350 ghladká múka
200 gmaslo
100 g práškový cukor
1 balenie vanilkový cukor
2 ksvajce
1/2 balenia prášok do pečiva
štipka soli
5 PLmlieko
5 ks (olúpané)jablká
3 PLkrupica
1 balenie škoricový cukor
2 PL (svetlé)hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z múky, nastrúhaného masla, práškového cukru, vanilkového cukru a jedného vajca, prášku do pečiva, soli a mlieka vypracujeme cesto.
  2. Necháme ho asi 30 minút odpočívať v chlade.
  3. Jablká nastrúhame a premiešame s cukrom, škoricovým cukrom a hrozienkami.
  4. Rúru predhrejeme na 200°C a koláčovú formu vymažeme tukom.
  5. Z cesta oddelíme 2/3, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske, cestom vyložíme formu tak aby boli okraje zvýšené.
  6. Formu naplníme jablkami, zakryjeme druhým vyváľaným cestom a okraje spojíme.
  7. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a na niekoľkých miestach popicháme vidličkou.
  8. Pečieme 45 minút. Po 10 minútach stiahneme teplotu na 180°C a ešte pečieme 30 až 35 minút.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť