Bavorský Jablkový Koláč
Aby ste spodné cesto nemali príliš vlhké, je dobré na spodok cesta natrieť sladký tvaroh.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
350 ghladká múka
200 gmaslo
100 g práškový cukor
1 balenie vanilkový cukor
2 ksvajce
1/2 balenia prášok do pečiva
štipka soli
5 PLmlieko
5 ks (olúpané)jablká
3 PLkrupica
1 balenie škoricový cukor
2 PL (svetlé)hrozienka
- Z múky, nastrúhaného masla, práškového cukru, vanilkového cukru a jedného vajca, prášku do pečiva, soli a mlieka vypracujeme cesto.
- Necháme ho asi 30 minút odpočívať v chlade.
- Jablká nastrúhame a premiešame s cukrom, škoricovým cukrom a hrozienkami.
- Rúru predhrejeme na 200°C a koláčovú formu vymažeme tukom.
- Z cesta oddelíme 2/3, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske, cestom vyložíme formu tak aby boli okraje zvýšené.
- Formu naplníme jablkami, zakryjeme druhým vyváľaným cestom a okraje spojíme.
- Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a na niekoľkých miestach popicháme vidličkou.
- Pečieme 45 minút. Po 10 minútach stiahneme teplotu na 180°C a ešte pečieme 30 až 35 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU