NajRecept.sk Dezerty Bavorský Jablkový Koláč
Bavorský Jablkový Koláč
Recept Bavorský Jablkový Koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Bistro 69    ·   29.10.2013

Bavorský Jablkový Koláč

Aby ste spodné cesto nemali príliš vlhké, je dobré na spodok cesta natrieť sladký tvaroh.

Suroviny
350 g
hladká múka
200 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 balenie
vanilkový cukor
2 ks
vajce
1/2 balenia
prášok do pečiva
štipka soli
5 PL
mlieko
5 ks (olúpané)
jablká
3 PL
krupica
1 balenie
škoricový cukor
2 PL (svetlé)
hrozienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z múky, nastrúhaného masla, práškového cukru, vanilkového cukru a jedného vajca, prášku do pečiva, soli a mlieka vypracujeme cesto.
  2. Necháme ho asi 30 minút odpočívať v chlade.
  3. Jablká nastrúhame a premiešame s cukrom, škoricovým cukrom a hrozienkami.
  4. Rúru predhrejeme na 200°C a koláčovú formu vymažeme tukom.
  5. Z cesta oddelíme 2/3, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske, cestom vyložíme formu tak aby boli okraje zvýšené.
  6. Formu naplníme jablkami, zakryjeme druhým vyváľaným cestom a okraje spojíme.
  7. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a na niekoľkých miestach popicháme vidličkou.
  8. Pečieme 45 minút. Po 10 minútach stiahneme teplotu na 180°C a ešte pečieme 30 až 35 minút.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár