Bavorský Jablkový Koláč

Bavorský Jablkový Koláč

By 29. októbra 2013

Aby ste spodné cesto nemali príliš vlhké, je dobré na spodok cesta natrieť sladký tvaroh.

Ingredients

Instructions

  1. Z múky, nastrúhaného masla, práškového cukru, vanilkového cukru a jedného vajca, prášku do pečiva, soli a mlieka vypracujeme cesto.
  2. Necháme ho asi 30 minút odpočívať v chlade.
  3. Jablká nastrúhame a premiešame s cukrom, škoricovým cukrom a hrozienkami.
  4. Rúru predhrejeme na 200°C a koláčovú formu vymažeme tukom.
  5. Z cesta oddelíme 2/3, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske, cestom vyložíme formu tak aby boli okraje zvýšené.
  6. Formu naplníme jablkami, zakryjeme druhým vyváľaným cestom a okraje spojíme.
  7. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a na niekoľkých miestach popicháme vidličkou.
  8. Pečieme 45 minút. Po 10 minútach stiahneme teplotu na 180°C a ešte pečieme 30 až 35 minút.

 

bavorsky jablkový kolac

Print

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *