Babkine plnené kornútky
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
tortové oblátky
Krém:
3 dclmlieko
3 ksvajce
5 PLhrubá múka
150 gpráškový cukor
250 gpalmarín
1 balenievanilkový cukor
čokoláda na varenie
Kornútky:
- Štvorcové oblátky narežeme na malé štvorčeky asi 5x5 cm.
- Poukladáme ich na utierku, ktorú sme uviazali na hrniec s vriacou vodou.
- Keď oblátky zmäknú, hneď ich na prste stočíme ako papierové vrecúško.
- Takto pripravené kornútky plníme krémom.
- Do vriaceho mlieka zavaríme 3 žltky rozmiešané s hrubou múkou a vanilkovým cukrom a uvaríme na hustú kašu.
- Do tohto základu ešte do teplého zamiešame sneh z 3 bielkov, ktorý sme spolu z kryštálovým cukrom vymiešali nad parou.
- Po vychladnutí hmoty pridáme vymiešané maslo.
- Plnkou napĺňame kornútky pomocou vrecúška.
- Špičky kornútok namáčame do čokoládovej polevy a hotové uložíme do chladničky alebo do chladnej miestnosti (pozor nie zmraziť ! ).
KOMENTÁRE K RECEPTU