ANZAC cookies

Recept ANZAC cookies

Pridal: Angiebakes, 16.10.2013

Kategorie: Sušienky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Predstavujem Vám tradičné austrálske keksíky. Názov pochádza zo začiatočných písmen Australian and New Zealand Army Corps z prvej svetovej vojny. Manželky vojakov ich posielali svojim bojujúcim manželom. Sú typické tým, že neobsahujú vajíčko a tým pádom vydržali dlho. Keďže môj milovaný je z Austrálie, tak ma poprosil, aby som mu ich pripravila. Sú naozaj chutné ku káve alebo čaju, ak ich necháte piecť dlhšie tak dostanete chrumkavejšiu verziu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Angiebakes, 16.10.2013

Kategorie: Sušienky, Dezerty

SUROVINY

120 gmaslo
2 PL (alebo golden sirup)med
85 govsené vločky
85 gkokos
140 ghladká múka
130 gcukor
1 KLjedlá sóda bikarbona

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo a golden syrup alebo ak nemáme tak med dáme do malého hrnca a pri nízkej teplote necháme rozpustiť a pomaličky varíme.

  2. Všetky suché ingrediencie okrem sódy bikarbóny zmiešame vo veľkej mise.

  3. Lyžičku sóda bikarbóny rozpustíme vo dvoch lyžiciach vriacej vody a prilejeme k maslu, trocha miešame a prilejeme do misy so suchými ingredienciami.

  4. Rukou spracujeme.

  5. Rúru zapneme na teplotu 160°C, plech vystelieme papierom na pečenie.

  6. Z hmoty tvarujeme guličky a rukou spľasneme, uložíme na plech 4 cm od seba (pri pečení sa zväčšia).

  7. Pečieme cca 12 minút, treba to sledovať. Ak chceme chrumkavejšie, tak 15 minút.

Inak cukru môžte dať kľudne aj menej, 110 g bude akurát, len ja mám rada sladšie :)

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť