Predstavujem Vám tradičné austrálske keksíky. Názov pochádza zo začiatočných písmen Australian and New Zealand Army Corps z prvej svetovej vojny. Manželky vojakov ich posielali svojim bojujúcim manželom. Sú typické tým, že neobsahujú vajíčko a tým pádom vydržali dlho. Keďže môj milovaný je z Austrálie, tak ma poprosil, aby som mu ich pripravila. Sú naozaj chutné ku káve alebo čaju, ak ich necháte piecť dlhšie tak dostanete chrumkavejšiu verziu.
Maslo a golden syrup alebo ak nemáme tak med dáme do malého hrnca a pri nízkej teplote necháme rozpustiť a pomaličky varíme.
Všetky suché ingrediencie okrem sódy bikarbóny zmiešame vo veľkej mise.
Lyžičku sóda bikarbóny rozpustíme vo dvoch lyžiciach vriacej vody a prilejeme k maslu, trocha miešame a prilejeme do misy so suchými ingredienciami.
Rukou spracujeme.
Rúru zapneme na teplotu 160°C, plech vystelieme papierom na pečenie.
Z hmoty tvarujeme guličky a rukou spľasneme, uložíme na plech 4 cm od seba (pri pečení sa zväčšia).
Pečieme cca 12 minút, treba to sledovať. Ak chceme chrumkavejšie, tak 15 minút.
Inak cukru môžte dať kľudne aj menej, 110 g bude akurát, len ja mám rada sladšie :)
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu