Zemiakové pirohy

Zemiakové pirohy

By 4. septembra 2013

Ingredients

Instructions

  1. Hladkú múku rozmiešame s polohrubou múkou, pridáme varené pretlačené zemiaky, soľ, vajce a vypracujeme cesto.

  2. Cesto rozvaľkáme na múkou vysypanej doske.

  3. Rozvaľkané cesto si pokrájame na štvorce a do stredu dáme slivkový lekvár. Pirohy preložíme a cesto okolo lekváru popritláčame.

  4. Takto pripravené pirohy dáme do osolenej vriacej vody a zľahka zamiešame vareškou, aby sa neprilepili na dno.

  5. Keď voda začne vrieť a pirohy vyjdu na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou, dáme do misy a hneď polejeme rozpusteným maslom.

  6. Podáme ešte teplé, takéto sú výborné. Môžeme si ich posýpať kryštálovým cukrom a trocha posoliť 🙂

  7. Zemiakové pirohy

Print

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *