Zemiakové pirohy

Recept Zemiakové pirohy

Pridal: Bistro 69, 4.9.2013

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

150 ghladká múka
150 gpolohrubá múka
300 g (uvarené pretlačené)zemiaky
soľ
1 ksvajce
na poliatiemaslo

Plnka:

slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hladkú múku rozmiešame s polohrubou múkou, pridáme varené pretlačené zemiaky, soľ, vajce a vypracujeme cesto.

  2. Cesto rozvaľkáme na múkou vysypanej doske.

  3. Rozvaľkané cesto si pokrájame na štvorce a do stredu dáme slivkový lekvár. Pirohy preložíme a cesto okolo lekváru popritláčame.

  4. Takto pripravené pirohy dáme do osolenej vriacej vody a zľahka zamiešame vareškou, aby sa neprilepili na dno.

  5. Keď voda začne vrieť a pirohy vyjdu na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou, dáme do misy a hneď polejeme rozpusteným maslom.

  6. Podáme ešte teplé, takéto sú výborné. Môžeme si ich posýpať kryštálovým cukrom a trocha posoliť :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť