Zemiakové pirohy

Pridal: Bistro 69, 4.9.2013
Kategorie: Sladké jedlá
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Bistro 69, 4.9.2013
Kategorie: Sladké jedlá
SUROVINY
150 ghladká múka
150 gpolohrubá múka
300 g (uvarené pretlačené)zemiaky
soľ
1 ksvajce
na poliatiemaslo
Plnka:
slivkový lekvár
Hladkú múku rozmiešame s polohrubou múkou, pridáme varené pretlačené zemiaky, soľ, vajce a vypracujeme cesto.
Cesto rozvaľkáme na múkou vysypanej doske.
Rozvaľkané cesto si pokrájame na štvorce a do stredu dáme slivkový lekvár. Pirohy preložíme a cesto okolo lekváru popritláčame.
Takto pripravené pirohy dáme do osolenej vriacej vody a zľahka zamiešame vareškou, aby sa neprilepili na dno.
Keď voda začne vrieť a pirohy vyjdu na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou, dáme do misy a hneď polejeme rozpusteným maslom.
Podáme ešte teplé, takéto sú výborné. Môžeme si ich posýpať kryštálovým cukrom a trocha posoliť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU