Zemiakové pagáče so syrom

Pridal: Bistro 69, 16.9.2013
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Bistro 69, 16.9.2013
Kategorie:
SUROVINY
250 ghladká múka
180 gmaslo
250 g (uvarené a prelisované)zemiaky
1 ksžĺtok
20 gdroždie
2 PLkyslá smotana
soľ
100 g (postrúhaný)syr
Polovicu múky spracujeme s maslom na hladké cesto.
Do druhej polovice múky pridáme prelisované zemiaky, žĺtok, droždie ktoré rozmiešame v smotane, soľ a tak isto vypracujeme hladké cesto.
Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme, vložíme do neho prvé cesto, zabalíme a spolu vyvaľkáme.
Preložíme na tretiny a odložíme na teplé miesto asi na 30 minút odstáť.
Potom ho vyvaľkáme asi na 2 cm hrúbku. Formičkou vykrajujeme pagáčiky.
Poukladáme ich na plech a potrieme žĺtkom ,vložíme do vyhriatej rúry piecť na cca 30-40 minút pri teplote 190 °C.
10 minút pred dopečením ich vyberieme posýpeme postruhaným syrom a do zlatista dopečieme.
KOMENTÁRE K RECEPTU