Zemiakové pagáče so syrom

Zemiakové pagáče so syrom

By 16. septembra 2013

Ingredients

Instructions

  1. Polovicu múky spracujeme s maslom na hladké cesto.

  2. Do druhej polovice múky pridáme prelisované zemiaky, žĺtok, droždie ktoré rozmiešame v smotane, soľ a tak isto vypracujeme hladké cesto.

  3. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme, vložíme do neho prvé cesto, zabalíme a spolu vyvaľkáme.

  4. Preložíme na tretiny a odložíme na teplé miesto asi na 30 minút odstáť.

  5. Potom ho vyvaľkáme asi na 2 cm hrúbku. Formičkou vykrajujeme pagáčiky.

  6. Poukladáme ich na plech a potrieme žĺtkom ,vložíme do vyhriatej rúry piecť na cca 30-40  minút pri teplote 190 °C.

  7. 10 minút pred dopečením ich vyberieme posýpeme postruhaným syrom a do zlatista dopečieme.

  8. Zemiakové pagáče so syrom

Print

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 1,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *