Tvarohové vypekanie - Tvarohovo-čokoládový koláč

Recept Tvarohové vypekanie - Tvarohovo-čokoládový koláč

Pridal: Zuzka, 1.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento recept som skúsila prvýkrát, keď som prišla domov z nevydarenej skúšky. Bála som sa, čo z toho vznikne, predsa len, nahromadené emócie z takejto školskej prehry robia svoje, ale nakoniec výsledok stál celkom zato. Hlavnou surovinou je tu tvaroh. Keď ho vidím, ako krásne kontrastuje s hnedým kakaovým cestom, tak mi je hneď lepšie na duši. Mám rada jednoduché veci, na kt. sa dá pozerať, ten pekný vyvážený rozdiel medzi nimi, vôňa tvarohu a kakaa...No nálada sa zlepší minimálne o 100% :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 1.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Cesto:

375 ghladká múka
3 KLprášok do pečiva
3 PLkakao
200 gcukor
1 balenievanilkový cukor
1 ksvajce
200 g (mäkké)maslo

Tvarohová plnka:

250 gmaslo
500 gtvaroh
100 gcukor
1 balenievanilkový cukor
3 ksvajce
1 balenievanilkový puding

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce, maslo a vypracujeme hladké cesto 

  2. Kakaovú masu uložíme na 30 minút do chladničky.

  3. Maslo rozpustíme, necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.

  4. Tvarohová plnka: Metličkou vymiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vajcia, puding a studené rozpustené maslo. Spolu poriadne premiešame.

  5. 2/3 cesta rozvaľkáme a uložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy alebo plech.

  6. Na cesto vylejeme tvaroh a zvyšok cesta nastrúhame na vrch.

  7. Dáme piecť na 50 - 60 minút pri teplote 180 °C.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť