Syrové pagáčiky

Recept Syrové pagáčiky

Pridal: adkas-tastyfood, 3.9.2013

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tieto pagáčiky sú výborne, chutia skvele aj teplé aj studené. Ich veľkou výhodou je, že nemusia kysnúť a cesto spotrebujete do poslednej omrvinky. Príprava pagáčikov nie je náročná a zvládne ich aj začínajúca gazdinka.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 3.9.2013

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

400 gpolohrubá múka
30 gčerstvé droždie
250 groztopené maslo
200 mlpochúťková smotana
150 g (strúhaný)údený syr
1-2 KL (množstvo regulujte podľa slanosti syra)soľ

K tomu:

2 ks (na potretie)žĺtok
50 g (na posyp) strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny zmiešame v miske a vypracujeme krásne, mäkké cesto. Netreba ho nechať kysnúť.

  2. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto. Ja som rozvaľkala na hrúbku asi 6 mm, ale doporučujem radšej hrúbku 1 cm a vykrajujte malé pagáčiky.

  3. Pagáčiky uložíme na na plech vyložený papierom na pečenie vo vzdialenosti asi 2 cm od seba. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme syrom.

  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15-20 minút do zlatista.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť